Badkamerrenovatie in Antwerpen: kwaliteit tegen de laagste prijs

Specialisten renoveren uw badkamer met oog voor detail. Vraag vrijblijvende offertes aan en bespaar tot 40%!

badkamerrenovatie Antwerpen

Badkamerrenovatie Antwerpen

Is uw badkamer niet naar uw smaak of is de inrichting intussen hopeloos verouderd? Schakel dan snel een badkamerspecialist in voor een badkamerrenovatie in Antwerpen! Het renoveren van de badkamer zorgt voor een groter gebruiksgemak en verhoogt uw woongenot. Bovendien heeft de renovatie een positieve invloed op uw woningwaarde!

Meer weten over een badkamerrenovatie?

Op deze pagina leest u over alle mogelijkheden tijdens een renovatie. U leest onder andere wat het verbouwen kost en waar u een badkamerspecialist voor kunt inhuren. Besparen op de verbouwing? U krijgt ook tips waarmee u de verbouwing zo voordelig mogelijk uitvoert.

De voordelen van onze werkwijze

Besparen op uw badkamerrenovatie? Dat gaat heel gemakkelijk met behulp van onze service! Door de prijzen van meerdere specialisten te vergelijken, bent u altijd verzekerd van het beste aanbod. Het gebruik van onze service heeft de volgende voordelen:

  • U krijgt inzicht in de tarieven van specialisten uit de regio.
  • Kies zelf de vakman met de beste prijs en bespaar tot 40%.
  • Het gebruik van deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend!

Gratis offertes vergelijken!

Werkzaamheden (*)Tegels te voorzien?

Sanitair te voorzien?

Gewenste termijn

Badkamer renovatie: de soorten

Als het gaat om een badkamerrenovatie, zijn er drie verschillende renovaties te onderscheiden. De eerste, kleine renovatie is in 1 dag uit te voeren. Hierbij gaat het vaak om een eenvoudige verbouwing, zoals het vervangen van het toilet, de douche of badkamermeubels. In het geval van een grote badkamerrenovatie vindt er ook breekwerk plaats. Deze renovatie neemt één tot enkele weken in beslag. Kiest u voor een nieuwe badkamer dan laat u de ruimte ontwerpen door een badkamerspecialist uit de regio Antwerpen.

Badkamerrenovatie in 1 dag

In slechts 1 dag tijd is het gebruiksgemak van een badkamer flink te verhogen met een kleine renovatie. De sanitaire installaties hebben natuurlijk een invloed op het comfort en genot van de ruimte.

Door deze te vervangen voor nieuwere of luxere installaties, maakt u met veel meer plezier gebruik van uw douche of bad. Er vindt bij dit type renovatie geen breekwerk plaats en ook leidingen worden niet verlegd.

Hierdoor is de verbouwing vaak al in 1 werkdag af te ronden! Dit bespaart u zowel geld als tijd!

grote badkamerrenovatie Antwerpen

Grote badkamerrenovatie

Zijn de kleine tegels niet helemaal naar uw smaak of is de inrichting in uw badkamer niet praktisch? Bij een grote badkamerrenovatie laat u de ruimte opnieuw betegelen, kiest u voor nieuwe sanitaire installaties en kan u zelfs de indeling helemaal omgooien. Een grote badkamerrenovatie is duurder en neemt meer tijd in beslag. Afhankelijk van de werkzaamheden rondt de installateur de verbouwing in één of enkele weken af.

nieuwe badkamer Antwerpen

Nieuwe badkamer plaatsen

De derde mogelijkheid bij een renovatie, is de aanschaf van een nieuwe badkamer. Bij het plaatsen van een nieuwe badkamer wordt de ruimte vaak groter gemaakt, of zelfs verplaatst naar een andere kamer. Schakel direct hulp van een badkamerspecialist uit Antwerpen in, zodat u zeker weet dat overal aan gedacht wordt. Bij het plaatsen van badkamers moet er onder andere rekening gehouden worden met verwarming, badkamerverlichting, het verplaatsen van de leidingen en andere belangrijke zaken.

Wat kost een badkamerrenovatie?

De kosten voor een badkamerrenovatie hangen nauw samen met de werkzaamheden die u uit laat voeren. Zo is een eenvoudige renovatie uit te voeren vanaf gemiddeld €3.500,- tot €5.000,-. Hierbij gaat het om nieuw, maar simpele voorzieningen, een stijlvol maar simpele wastafel en behoudt u de oorspronkelijke indeling. Kiest u ervoor om een andere inrichting te ontwerpen en wilt u een luxe regendouche? In dat geval kunt u rekening houden met renovatiekosten van ongeveer €5.000,- tot €7.500,-. Gaat u een grote renovatie uitvoeren, dan lopen de kosten mogelijk op tot wel €10.000,-. Uiteraard hebben uw persoonlijke keuzes een invloed op de totaalprijs.

Prijstabel: kosten badkamerrenovatie

Type badkamerrenovatie Gemiddelde prijs*
Basic badkamer €3.500,- tot €5.000,-
Gemiddelde badkamer €5.000,- tot €7.500,-
Luxe badkamer €10.000,- of meer

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage, materiaal en btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis en gemakkelijk offertes aan.

Is er een premie voor badkamer renoveren?

Wie zijn of haar badkamer renoveert, profiteert al snel van een verlaagd btw-tarief. Daarnaast is het is ook nog mogelijk om een premie aan te vragen! Met de renovatiepremie krijgt u 20% of 30% van de kosten weer terug. Hiervoor is het wel belangrijk dat uw woning in Antwerpen minimaal 30 jaar oud is. Ook moet u minimaal €2.500,- investeren. Ook wordt de premie berekend over maximaal €3.750,-. Geeft u meer geld uit, dan krijgt u over het resterende bedrag geen premie. Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor de renovatiepremie? Op vlaanderen.be vindt u alle voorwaarden op een rij. Komt u hier niet voor in aanmerking? Op premiezoeker.be vindt u een overzicht van alle regionale premies. Mogelijk biedt uw gemeente een vergoeding aan.

Badkamer renoveren; de werkwijze

De badkamerspecialisten uit Antwerpen doorlopen tijdens het renoveren een aantal stappen. De eerste stap in het verbouwen, is het sloopwerk. Natuurlijk is sloopwerk niet altijd noodzakelijk. Kiest u voor een kleine badkamerrenovatie, dan haalt de installateur uw oude douche of toilet weg. De volgende stap in de renovatie is het verleggen van de leidingen.

Is dit niet nodig, dan gaat de installateur verder met het betegelen van de ruimte. Als laatste stap in de renovatie plaatst de badkamerspecialist uw nieuwe ligbad, douche, of andere sanitaire voorzieningen. Na de renovaties hoeven badkamers enkel nog even grondig gereinigd te worden, en ze zijn klaar voor gebruik!

Welke opties zijn er bij een badkamerrenovatie?

Een grote of kleine renovatie biedt enorm veel opties. Natuurlijk kunt u de kosten laag houden door alleen uw douche, kraan of toilet te vervangen, maar er zijn nog veel meer manieren om de ruimte een nieuwe uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een andere indeling, het aanbrengen van tegels of zelfs de installatie van vloerverwarming en andere badkamerverlichting!

badkamer inrichten

Badkamer opnieuw inrichten

Laat uw kleine badruimte opnieuw ontwerpen en kies voor een compleet andere indeling! Door de kamer praktisch en stijlvol in te delen, houdt u misschien wel veel meer ruimte over dan dat u tot nog toe heeft gehad. Met een andere indeling heeft u daardoor mogelijk wel plek over voor het ligbad dat u al jaren wilt. Of is er toch voldoende ruimte voor een dubbele wastafel. Een badkamerspecialist uit Antwerpen zorgt ervoor dat u tijdens het ontwerpen niets vergeet: van de tegels tot aan de radiatoren of vloerverwarming.

nieuwe badkamermeubels Antwerpen

Nieuwe badkamermeubels

Op zoek naar extra opbergruimte? Laat dan een ruim badkamermeubel plaatsen. Badkamermeubels hebben een flinke invloed op de sfeer van de badruimte. Een licht meubel met strakke handgrepen geeft bijvoorbeeld een moderne sfeer terwijl een badkamermeubel met een houten blad en een sierlijke wastafel creëert juist een heel landelijke uitstraling. In badkamermeubels is voldoende ruimte voor al uw verzorgingsproducten, handdoeken en schoonmaakmiddelen. Door deze uit het zicht te hebben, ogen badkamers een stuk ruimtelijker.

badkamervloer renoveren Antwerpen

Badkamervloer renoveren

Het renoveren of verbouwen van de badkamervloer geeft een compleet vernieuwde uitstraling aan de ruimte. Het is belangrijk dat de badkamervloer er na de renovatie goed uitziet én comfortabel is. Veel mensen laten daarom tijdens de badkamerrenovatie vloerverwarming plaatsen door de installateur. De verwarming verhoogt uw wooncomfort en het bespaart op uw energierekening. De keuze van uw badkamervloer en de muren vormt de basis van uw badkamerrenovatie. Kiest u keramische tegels of juist de natuurstenen variant?

badkamer betegelen

Badkamer opnieuw betegelen

Zijn de badkamertegels niet meer van goede kwaliteit? Of zijn ze na een aantal jaren flink vergeeld? Laat de wanden en de vloer dan opnieuw betegelen. U heeft bij het betegelen de keuze uit tal van mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor keramische badkamertegels als u een moderne ruimte wilt realiseren of laat natuurstenen badkamertegels plaatsen voor een landelijke sfeer. Het betegelen moet wel uitgevoerd worden door een ervaren installateur. Zo weet u zeker dat het kit- en tegelwerk én de voegen volledig waterdicht zijn.

Badkamer verplaatsen naar een andere ruimte

In veel oudere huizen in Antwerpen bevindt de badkamer zich nog op de begane grond, vaak achter de keuken.

Erg praktisch is dit helaas niet, en daarom kiezen veel mensen uit Antwerpen ervoor om de badruimte te verplaatsen naar een andere kamer. Niet elke kamer is geschikt, schakel daarom altijd de hulp van een installateur in.

Zo moet het mogelijk zijn om de leidingen naar deze kamer te verleggen én moet de vloer geschikt zijn om het gewicht van een eventueel ligbad te dragen.

Waarom een badkamerspecialist inschakelen?

Laat uw badkamer renoveren tegen lage kosten!

Vind de badkamerspecialist met de beste prijs en bespaar op de renovatiekosten.

Gratis offertes aanvragen

Sanitair installatie Antwerpen

Onder het sanitair vallen veel verschillende onderdelen. Veel mensen denken dat het gaat om het toilet, maar ook de douche en het bad behoren tot deze categorie. Laat de installatie van de sanitaire voorzieningen over aan een vakman, zodat u zeker weet dat er geen waterlekkages ontstaan.

lavabo plaatsen Antwerpen

Lavabo plaatsen

Na het monteren van de lavabo is de badkamerrenovatie pas gereed. Zit u ‘s ochtends in Antwerpen altijd in de badkamerspits? Dan is het verstandig dat u een dubbele lavabo laat monteren door de installateur. Meerdere personen kunnen dan tegelijkertijd de wastafels benutten.

Kiest u een opbouw- of een inbouwwastafel? Deze keuze is beeldbepalend. De opbouw wastafel als waskom of vierkante schaal geeft een luxe uitstraling. Met de inbouw wastafel creëert u strakke lijnen. Denk dus bij het renoveren goed na over de sanitaire installaties. De prijzen voor wastafels variëren van ongeveer €400,- tot €800,-.

inloopdouche Antwerpen

Inloopdouche of douchecabine?

Bij de renovatie komen keuzes aan bod als: kies ik voor de installatie van een douchecabine of inloopdouche? Voordat u de badkamerrenovatie uit laat voeren, denkt u goed na over het de sanitaire voorzieningen en uw wensen. Het voordeel van een inloopdouche is de vrijheid die u heeft bij de plaatsing. U zit niet vast aan de standaardafmetingen. Hierdoor kunt u de ruimte bij het inrichten maximaal benutten. De installatie van deze douche creëert veel ruimte en u heeft geen last meer van drempels. Ook voor ouderen is een inloopdouche een uitkomst. De kostprijs van een douche varieert tussen de €600,- tot €1.900,- en is sterk afhankelijk van uw keuze voor een luxe of simpele douchecabine.

Badkamermeubels plaatsen

Laat u een nieuw, dubbel badkamermeubel plaatsen? Als het oude badkamermeubel een enkele wastafel had, dan is het van belang dat de watertoevoer en -afvoer wordt gesplitst. Laat dit doen door een ervaren installateur om te voorkomen dat dit mis gaat. Laat u een nieuw meubel plaatsen met dezelfde afmetingen? Dan kunt u ook overwegen om dit zelf aan te sluiten, om zo op de kostprijs te besparen.

Ligbad plaatsen

Niet iedereen is fan van een ligbad in huis. Maar als u graag geniet van een warm bad na een lange dag, dan is dit zeker een waardevolle investering. Bij het plaatsen van het ligbad sluit de vakman het bad eerst aan op de waterleiding en afvoer. Met behulp van gipsblokken bouwt hij het bad vervolgens in. De plaatsing van een nieuw ligbad is daarmee al in enkele dagen af te ronden.

Toilet installeren

Ook een tweede toilet in huis is enorm waardevol. Het is niet alleen een praktische keuze, maar het verhoogt ook nog eens de waarde van uw woning in Antwerpen! Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een hangend toilet laten installeren. Doordat de spoelbak is verwerkt in de muur, neemt dit model minder ruimte in. Bovendien maakt de hangende constructie schoonmaken eenvoudiger én lijken badkamers met een hangend toilet een stuk groter!

toilet plaatsen Antwerpen

Wat kost het installeren van sanitair?

Hoeveel het kost om sanitaire installaties te plaatsen, is natuurlijk afhankelijk van het gekozen sanitair, model en materiaal.

De prijzen van een wastafel variëren bijvoorbeeld van €400,- tot €800,- en het installeren van een douche kan oplopen tot wel €1.900,-.

Kiest u voor een eenvoudig model, dan bent u vaak al voor €600,- klaar.

In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de prijzen voor de installaties. Houd er rekening mee dat de prijs per badkamerspecialist in Antwerpen verschilt.

Prijstabel: kosten sanitair installatie

Onderdeel van badkamerrenovatie Gemiddelde prijs*
Douche €600,- tot €1.900,-
Lavabo €400,- tot €800,-
Badkamermeubel €700,- tot €2.000,-
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Toilet €450,- tot €900,-
Kraan €150,- tot €450,-
Overige: sifons, leidingen, elektra etc. €150,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage, materiaal en btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis en gemakkelijk offertes aan.

Nieuw sanitair? Laat deze installeren door een vakman uit Antwerpen!

Zo verkleint u de kans op lekkages en andere beschadigingen: vul snel het offerteformulier in en bespaar!

Gratis offertes ontvangen

Tips bij badkamerrenovatie

Staat er een verbouwing op de planning? Hieronder staan een drietal tips waarmee het verbouwen zo soepel mogelijk verloopt. Onthoud dat een goede voorbereiding het halve werk is, op die manier weet u zeker wat u tijdens het verbouwen staat te wachten.
  • Maak een duidelijke planning en zoek voor tijdens het verbouwen een alternatieve doucheruimte. Zo weet u precies waar u aan toe bent.
  • Heeft u een beperkt budget maar wilt u tijdens het verbouwen toch een luxe stoomdouchecabine installeren? Bespaar dan op de kosten van de badkamertegels of kies een eenvoudig badkamermeubel.
  • Vergelijk de tarieven van meerdere specialisten zodat u verzekerd bent van een lage prijs.

Badkamer reparatie

Wist u dat u een installateur ook een reparatie voor u uit kan voeren? Een reparatie is bijvoorbeeld noodzakelijk als het voeg- of kitwerk beschadigd is geraakt. Stelt u een reparatie te lang uit? Dan verergert de schade al snel. Voorkom daarom te hoge kosten en neem snel contact op met een installateur uit Antwerpen.

Een badkamerspecialist uit Antwerpen voert tevens een reparatie uit als uw afvoer lekt, als de wastafel niet goed is aangesloten of als er een scheur in uw douchebak zit.

Badkamer budgetvriendelijk renoveren

Doordat u zelf met uw keuzes een invloed heeft op de totaalprijs van de renovatie, is het ook mogelijk om met een beperkt budget te renoveren. Door bijvoorbeeld te kiezen voor goedkopere materialen, kunt u toch de sanitaire installaties kiezen die u altijd al wilde. Daarnaast kunt u besparen op de kosten voor de tegels door bijvoorbeeld een deel van de wanden te schilderen. Tegenwoordig zijn er voldoende waterbestande verfsoorten, geschikt voor gebruik in de badruimte. De beste manier om te besparen is natuurlijk met het vergelijken van offertes.

Beschadiging aan uw badkamertegels, douchebak of lavabo? Laat een reparatie uitvoeren!

Een expert uit Antwerpen voert een snelle reparatie uit om verdere schade te voorkomen.

Vrijblijvende offertes
badkamerspecialist Antwerpen

Zelf doen of een badkamerspecialist inschakelen?

Schakel een vakman in voor het renoveren van uw badkamer. U bent dan verzekerd van de beste kwaliteit en een lange levensduur. Hieronder staan vier belangrijke voordelen van het inhuren van een badkamerspecialist uit de regio Antwerpen.

  • Het renoveren is een stuk sneller afgerond met de hulp van een badkamerspecialist uit Antwerpen.
  • Het inschakelen van vakmannen uit Antwerpen verkleint de kans op lekkages of andere problemen.
  • U profiteert tijdens de verbouwing van een verlaagd btw-tarief van 6%.
kosten badkamer in Antwerpen verbouwen

Badkamerspecialist inhuren en besparen!

Vergelijk offertes van meerdere badkamerspecialisten in de regio Antwerpen en bespaar tot wel 40% op uw badkamerrenovatie. Hoe dit werkt? Via het offerteformulier doet u met één muisklik gemakkelijk een offerteaanvraag bij maximaal 5 specialisten uit uw regio.

Vergelijk de verschillende tarieven voor een badkamerrenovatie, zodat u altijd verzekerd bent van een lage prijs.

Kies bovendien voor de vakman met de beste prijs om tot wel 40% op de kosten te besparen. Wilt u binnenkort renoveren of laat u een badkamer ontwerpen? Twijfel dan niet om vandaag nog het offerteformulier in te vullen. Het is gratis en helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.