Badkamerrenovatie nodig?

Vraag vrijblijvende offertes aan en bespaar tot 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Badkamerrenovatie

Wilt u eindelijk uw droombadkamer realiseren? Met een badkamerrenovatie is dit mogelijk! De badkamer is één van de meest gebruikte ruimtes in een woning. Wanneer u niet meer tevreden bent met de ruimte, is het handig om deze te laten renoveren. Renoveer een aantal kleine onderdelen of voer een complete renovatie uit.

Start gratis offerteaanvraag.

Lees snel verder om meer te weten te komen over het renoveren van badkamers. Wij geven u informatie over de prijs, de mogelijkheden en hoe lang het renoveren duurt. Bespaar op de totaalprijs en vergelijk offertes. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes.Complete badkamerrenovatie

Een complete badkamerrenovatie houdt in dat de vakmannen de gehele ruimte vernieuwen. Denk hierbij aan een nieuwe tegelwand, nieuwe tegels op de vloer en nieuw sanitair. Een complete badkamerrenovatie duurt vaak een aantal dagen, want vaak gaat een dergelijke renovatie gepaard met breekwerk.
Het grootste voordeel van een complete renovatie is dat u de badkamer krijgt die u wilt. U bepaalt wat u wilt veranderen en de vakmannen gebruiken zoveel mogelijk de bestaande materialen. Een complete renovatie is vaak goedkoper dan een nieuwe badkamer.

dak renovatie

Badkamer verplaatsen

Wilt u de badkamer verplaatsen naar een grotere ruimte? Of de badkamer verplaatsen naar de benedenverdieping? Er zijn dan meer werkzaamheden nodig. De badkamerspecialist moet bijvoorbeeld leidingen verleggen, nieuw leidingwerk aanleggen en soms muren slopen. Tevens moet de oude badkamer eruit gesloopt worden. De werkzaamheden duren vaak een aantal dagen, afhankelijk van uw eisen.

Badkamer inrichten

De inrichting is zeer belangrijk bij het latere gebruik. Een handige inrichting verhoogt uw wooncomfort. U wilt bijvoorbeeld niet te weinig ruimte hebben bij de wastafels. De badkamerspecialist geeft u graag advies en heeft vaak slimme tips voor een praktische indeling.

Badkamervloer renoveren

Laat u de badkamervloer renoveren? Kies dan voor tegels met een antislip-laag. U glijdt niet meer uit over de tegels wanneer deze nat zijn. Ook is het verstandig om direct de mogelijkheden te bekijken voor vloerverwarming. U heeft dan geen aparte radiator meer nodig en vloerverwarming warmt de badkamer zeer efficiënt op.

Badkamer uitbouwen

Niet genoeg ruimte? Of wilt u graag een inloopdouche en een ligbad? Laat dan de ruimte uitbouwen! De badkamerspecialisten slopen een muur eruit en maken de badkamerruimte een stuk groter. Bij een badkamer onder een schuin dak is het ook een optie om een dakkapel te monteren. U krijgt dan meer sta-ruimte en meer lichtinval.

Kleine badkamerrenovatie

Met een kleine badkamerrenovatie verandert u een aantal kleinere dingen in uw badkamer. Meestal is er niet veel breekwerk nodig bij een kleinere renovatie. U zit dus niet lang in een verbouwing! Er worden zoveel mogelijk onderdelen van de badkamer behouden. Zonder breekwerk zit u minder lang in een verbouwing.

Wat doet een badkamerspecialist bij een renovatie van een kleine badkamer?

U laat dus een aantal onderdelen renoveren. Denk hierbij aan een nieuw badkamermeubel, een nieuwe douchecabine of vervang het bad juist door een douche. Andere renovatiemogelijkheden zijn het installeren van sfeerverlichting of een andere tegelwand. Wist u dat het mogelijk is om de tegels te verven? Zo krijgt uw badkamer een geheel nieuwe uitstraling.

Badkamerrenovatie in 1 dag

Met een badkamerrenovatie in 1 dag krijgt u een vernieuwde badkamerruimte, zonder breekwerk. Met een badkamerrenovatie in 1 dag is het niet mogelijk om de gehele indeling te veranderen of nieuw sanitair te installeren door een badkamer installateur, want dan is er vaak breekwerk nodig. Kleinere veranderingen zijn echter wel een optie. Laat bijvoorbeeld wandpanelen bevestigen over de bestaande tegelwand of schakel een badkamerspecialist in voor een nieuw plafond.

Waarom een badkamerrenovatie in 1 dag?

Men kiest vaak voor een renovatie in 1 dag omdat het gemakkelijk is. Er is geen breekwerk nodig en binnen de kortste keren geniet u van de vernieuwde ruimte.


Video: complete badkamerrenovatie

In onderstaande video ziet u hoe een badkamer gerenoveerd wordt.Besparen op de totaalprijs voor een badkamerrenovatie?

Vergelijk dan altijd gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio!
Gratis offertes vergelijken


Badkamerrenovatie prijs

Eén van de voordelen van een badkamerrenovatie is dat het goedkoper is dan een compleet nieuwe badkamer. Een complete badkamerrenovatie is het duurste, want dan vernieuwt u de gehele ruimte. De prijs ligt gemiddeld tussen de €3.500,- tot €20.000,-. De totaalprijs voor een renovatie is afhankelijk van de onderdelen die u laat renoveren. Bekijk de tabel voor meer informatie over de prijs per badkameronderdeel.
Besparen op de prijs?

Niet te veel betalen? Ook met een beperkt budget is er veel mogelijk. Laat u goed adviseren over de merken en materialen. Soms is een B-merk namelijk net zo goed als een A-merk, maar heeft het een lagere prijs. Hoe meer u laat veranderen, hoe hoger de uiteindelijke prijs van een badkamerrenovatie over het algemeen is.

Badkamerrenovatie: kosten 2024

Type badkamerrenovatieGemiddelde prijs*
Complete badkamerrenovatie€3.500,- tot €20.000,-
Kraan€150,- tot €450,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Toilet€300,- tot €700,-
Douchebak€420,-
Inloopdouche€1.300,-
Stoom of douchecabine€1.600,- tot €4.300,-
Whirlpool of spa-bad€2.500,- tot €6.500,-
Vloer€800,- tot €1.800,-
Vloerverwarming€750,- tot €1.150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraagt u kosteloos offertes aan.

Badkamer renoveren: een stappenplan

Een badkamerrenovatie begint natuurlijk altijd met een idee. Wat wilt u veranderen? Wanneer u besloten heeft wat u wilt laten aanpassen, is het handig om eerst een indeling en grondplan te maken. Vooral wanneer u een complete badkamerrenovatie laat doen is dit onmisbaar. Andere werkzaamheden zijn het aanleggen van leidingwerk en elektra, de plaatsing van sanitair en het betegelen van de ruimte. Lees hieronder meer over het stappenplan en de renovatiewerken.Indeling en grondplan

Een indeling maken helpt u met het maken van keuzes. Met een ontwerp krijgt u een beter idee hoe uw uiteindelijke badkamer eruit komt te zien en of alles wel gaat passen. Sommige badkamerspecialisten maken zelfs een 3D-ontwerp van de ruimte. De badkamerspecialist helpt u graag met het maken van een praktische indeling.
De specialisten gebruiken het ontwerp gebruiken ook bij het bepalen waar nieuw leidingwerk of elektra aangelegd moet worden. Dus ook tijdens de renovatie wordt het ontwerp nog veel gebruikt.

Wel of geen breekwerk?

Besloten om de badkamer te verbouwen? Dan kunt u kiezen voor een complete badkamerrenovatie of een gedeeltelijke renovatie. Is de ruimte gedateerd en zijn de badkamertegels in slechte staat? Laat dan alles slopen en verbouwen. Gooi de indeling volledig om en creëer een compleet nieuwe badkamer. Verruil het ongebruikte ligbad met een strakke inloopdouche met douchebak of laat een ruim badkamermeubel plaatsen.
Toch liever geen complete renovatie? Als de badkamertegels nog in orde zijn en het sanitair niet direct vervangen hoeft te worden, plaats dan speciale waterdichte panelen over de tegels. Zo verbouwt u de ruimte zonder breekwerk.

dak renovatie

Leidingen en elektra leggen

Bij een kleine badkamerrenovatie worden meestal geen aanpassingen gedaan aan de waterleidingen en de elektriciteitsbuizen. Soms is het nodig om een nieuwe waterleiding aan te leggen, bijvoorbeeld wanneer u een enkele wastafel laat vervangen door een dubbele. Of elektrobuizen wanneer u sfeerverlichting aan wilt laten leggen.

Kan ik zelf nieuw leidingwerk aanleggen?

Het leidingwerk of elektra opknappen is vakmanschap en ervaring een vereiste. U wilt later natuurlijk geen kortsluiting veroorzaken of een lekkage doordat een waterleiding niet op de juiste manier is aangelegd. Schakel daarom altijd een badkamerspecialist hiervoor in.

Plaatsen sanitair

Laat u nieuw sanitair plaatsen in uw grote of kleine badkamer? Ook deze klus vereist veel nauwkeurigheid. Bij een verkeerd aangelegde douche loopt het water bijvoorbeeld niet goed weg. Schakel daarom een badkamer installateur in, zodat u zeker weet dat het sanitair goed geplaatst wordt.

De meeste mensen hebben een toilet, wastafel en een douche in de badkamer. Sommigen hebben in plaats van een douche een bad of zelfs beide. Met een badkamerrenovatie bepaalt u zelf welk sanitair u wilt laten plaatsen. Niet genoeg ruimte voor een bad en een douche? Door een bad te installeren met douche-mogelijkheid, geniet u van beide opties.

Badkamer betegelen en afwerken

U maakt uw nieuwe badkamer helemaal af met nieuw tegelwerk. Voor de wand worden dunne wandtegels gebruikt. Zware en dikke tegels kunnen er namelijk afvallen. Vloertegels zijn vaak wel iets dikker. Kies altijd voor een antislip-laag om uitglijden te voorkomen.

Hoe worden tegels vastgemaakt?

Badkamertegels worden vastgemaakt in cement of met een speciale lijm. De badkamerspecialist brengt dan lijm aan met een lijmkam en plaatst de tegels. Hij gebruikt spandraden en tegelkruisjes om te zorgen dat de badkamertegels perfect gelijk worden geplaatst.


Krijg de badkamer van uw dromen en kies voor een badkamerrenovatie!

Besparen op de totaalprijs? Vergelijk dan altijd gratis offertes van badkamerspecialisten.
Gratis offertes ontvangen


Wat zijn de mogelijkheden bij een badkamerrenovatie?

Bij een renovatie heeft u diverse mogelijkheden. Denk aan een renovatie van het sanitair, gloednieuwe badkamertegels of een nieuw badkamermeubel. De mogelijkheden voor een renovatie zijn eindeloos. Ook door een aantal kleinere onderdelen te vernieuwen verandert u al veel aan uw badkamerruimte. Bij een renovatie is breekwerk niet altijd nodig. De werkzaamheden duren gemiddeld een dag tot een aantal dagen. Bij veel veranderingen en breekwerk duurt een renovatie vaak wat langer.

Een aantal mogelijkheden:

  • Douche verbouwen: een badkamerspecialist plaatst een douchecabine, inloopdouche of een losse douchebak.
  • Bad installeren: met een bad verhoogt u uw wooncomfort.
  • Toilet vervangen: plaats bijvoorbeeld een staand toilet of een hangend toilet.
  • Nieuwe badkamertegels: met gloednieuwe wand- en vloertegels ziet uw badkamer er weer netjes en verzorgt uit.
  • Nieuw badkamermeubel: kies bijvoorbeeld voor een houten badkamermeubel voor veel opbergruimte.

dak renovatie

Premie voor badkamerrenovatie?

Wanneer u uw badkamer laat renoveren, heeft u mogelijk recht op een renovatiepremie. Deze overkoepelde renovatiepremie kunt u pas aanvragen nadat u de renovatie heeft laten uitvoeren door een aannemer. U moet namelijk de facturen indienen bij de aanvraag. Lees meer over de voorwaarden op vlaanderen.be.

Zijn er nog meer premies?

Het is ook mogelijk dat u recht heeft op een aanpassingspremie. Deze aanpassingspremie is bijvoorbeeld geschikt voor ouderen die hun badkamer beter toegankelijk willen worden. Een voorwaarde is dan wel dat de badkamer op een andere verdieping ligt dan de begane grond. Kijk op wonenvlaanderen.be voor meer informatie.

Waarom de badkamerrenovatie uitbesteden aan een badkamerinstallateur?

Waarom u een badkamerrenovatie moet laten uitbesteden? Een badkamerinstallateur hanteert de wettelijke richtlijnen, de AREI, bij het installeren van elektra en zorgt ervoor dat alles veilig is. Ook weet u dan zeker dat het sanitair op de juiste manier geplaatst wordt en dat u later geen last krijgt van waterschade omdat het water niet goed doorstroomt. Daarnaast is de badkamerrenovatie snel afgerond door de badkamerspecialist, zodat u niet lang in een verbouwing zit.

Goedkope badkamerrenovatie? Bespaartips!

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw badkamerrenovatie. Een renovatie hoeft niet altijd heel duur te zijn. Ook met een beperkt budget kunt u uw badkamer laten renoveren. Kies er dan bijvoorbeeld voor om een aantal onderdelen te renoveren en niet de complete badkamerruimte. Ook is het verstandig om te kijken naar verschillende merken en materialen. B-merken zijn vaak een stuk goedkoper dan A-merken.

Onze beste bespaartips:

  • Laat u adviseren over materialen en geschikte merken.
  • Kies voor een kleinere badkamerrenovatie en renoveer een aantal onderdelen.
  • Vergelijk altijd gratis offertes van badkamerspecialisten uit de regio.

dak renovatie

Besparen op de kosten? Vergelijk offertes!

Bent u toe aan een nieuwe badkamer? Met een badkamerrenovatie heeft u in een mum van tijd een geheel vernieuwde ruimte! Schakel bijvoorbeeld een badkamerspecialist in voor het vervangen van de douchecabine voor een inloopdouche, de plaatsing van nieuw sanitair of laat de gehele ruimte opknappen met een complete badkamerrenovatie. Zo bespaart u op de totaalprijs!

Start gratis offerteaanvraag.

Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op uw gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste badkamerexpert uit de regio.


Gratis offertes vergelijken!