Kleine badkamer renoveren?

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Kleine badkamer renoveren? Zo gepiept met deze tips

Een kleine badkamer renoveren? De mogelijkheden zijn eindeloos! Door te werken met lichte kleuren, grote spiegels en ruime tegels kun je zelfs de kleinste ruimtes heel groot laten lijken. Een badkamerspecialist denkt met je mee en stelt een praktisch én ruimtelijk ontwerp voor je op. Op zoek naar een vakman?

Start gratis offerteaanvraag.

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven van experts in jouw regio. Vergelijk en kies het beste aanbod!

Op deze pagina vind je praktische tips voor de renovatie van jouw kleine badkamer. Zo weet je precies hoe je een kleine ruimte toch kunt transformeren in de badkamer van je dromen! Ook vind je hier praktische prijsinformatie, zodat je precies weet wat het gaat kosten!Wanneer is het tijd om je kleine badkamer te renoveren?

Je bepaalt zelf wanneer het tijd is om je kleine badkamer te verbouwen. Dit kan zijn omdat het sanitair hopeloos verouderd is en totaal niet jouw smaak. Maar ook omdat je gewoon meer opbergruimte nodig hebt en dat op dit moment niet kunt creëren!

Waar het op neer komt is dat een renovatie altijd mogelijk is, op het moment dat jouw badkamer niet meer aan de wensen voldoet. Of dat nu komt door lekkages in de douche of omdat je de stijl niet mooi vindt! Een gemiddelde badkamer gaat tot 20 jaar mee. Daarna kun je nog steeds prima gebruik maken van je badkamer, maar is de kans groot dat de tegels vergelen, dat er lekkages ontstaan en dat de uitstraling bovendien aardig verouderd is. Vraag gratis offertes aan voor persoonlijk advies.


Kleine badkamer renoveren?

Vind een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken


Tips voor de renovatie van een kleine badkamer!

Bij het verbouwen van een kleine badkamer zijn er wat de indeling betreft iets minder opties dan bij een grote badkamer. Toch kun je waarschijnlijk nog veel meer realiseren dan dat je denkt. Hieronder geven we je een paar praktische tips, waarmee je een kleine badkamer toch heel ruimtelijk kan inrichten! Wil jij hier hulp bij? Vergelijk dan gratis offertes!

1. Zorg voor lichte kleuren

Als je een kleine badkamer moet inrichten, dan is het gebruik van lichte kleuren een goed idee. Lichte kleuren weerkaatsen het licht dat binnenkomt, waardoor zelfs een kleine, smalle badkamer ruimtelijk lijkt. Je kunt hier rekening mee houden met de kleur van het plafond, de kleur van je tegels en de kleur van het sanitair. Eventueel kun je kiezen voor een accentwand, zodat er toch een speels effect ontstaat.

Zou je voor donkere kleuren kiezen, dan maakt dit een kleine ruimte al snel optisch kleiner. Wil je toch iets meer sfeer dan alleen witte tegels, kies dan voor bijvoorbeeld aardse tonen in combinatie met lichte kleuren.

2. Zorg voor zwevende, kleine badkamermeubels

Het voordeel van zwevende badkamermeubels, is dat het geen vloeroppervlak gebruikt. Doordat je de vloer kunt zien, lijkt de ruimte een stuk groter dan dat hij werkelijk is. Bijkomend voordeel, is dat je de ruimte onder je badkamermeubel kunt gebruiken als opbergruimte voor bijvoorbeeld een weegschaal of een mand met doucheproducten.

Kies voor een smal meubel om niet te veel ruimte in te nemen. Om niet in te leveren voor comfort is het slim om te letten op de diepte van de wastafel en de kraan. Ben jij bijvoorbeeld iemand die regelmatig haar wast in de wasbak, dan is het verstandig om te kiezen voor een relatief diepere wastafel.

3. Renoveer je kleine badkamer in de hoogte, niet in de breedte

Bij de renovatie van een kleine badkamer, kijkt de vakman niet alleen naar de breedte, maar ook vooral naar de hoogte. Vaak is hier veel ruimte die onbenut blijft. Zonde: zeker in een kleine ruimte!

Wat is er mogelijk in de hoogte?

Door een nis te creëren in de ruimte boven een toilet of bad, kun je veel extra opbergruimte realiseren. Hier kun jij je handdoeken bewaren, zeep of schoonmaakmiddelen. Met een deurtje ervoor houd je bovendien alles buiten het zicht en lijkt de ruimte strak en overzichtelijk.

Is er niet veel ruimte voor een brede badkamerkast? Kies dan een smalle kast die flink de hoogte in gaat. Zo kun je toch al je spullen kwijt zonder extra ruimte in te leveren!

4. Optisch bedrog door spiegels en doorzichtige glaswanden

Een andere manier om een moderne kleine badkamer groter te laten lijken, is door middel van optisch bedrog. Spiegels weerkaatsen licht net zoals lichte kleuren en hierdoor lijkt de ruimte een stuk groter. Kies daarom voor een grote badkamerspiegel met goede verlichting.

Om een kleine ruimte niet te vol te laten lijken, is het ook slim om te kiezen voor doorzichtige glaswanden in plaats van een dichte douchewand. Een prachtig voorbeeld hiervan dat de laatste jaren erg populair is, is een zwart stalen douchewand met grote glazen erin. Doordat je de hele ruimte in één oogopslag ziet, ziet deze er een stuk groter uit.

Op zoek naar kleine badkamer inspiratie?

De meeste badkamerspecialisten kunnen je een heel portfolio aan kleine badkamers laten zien. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat de mogelijkheden zijn. Er zijn kleine badkamers die precies groot genoeg zijn voor een douche en een wastafel, terwijl er in andere kleine badkamers net genoeg ruimte is voor een ligbad, douche en toilet.

Ook online, via Pinterest bijvoorbeeld, kun je mooie voorbeelden vinden. Door te zoeken naar voorbeelden van een kleine badkamer kun jij je wensen op een rijtje zetten. Neem deze voorbeelden ook mee naar de badkamerspecialist! Zo kan deze jou zo goed mogelijk helpen. Vraag gratis offertes aan.

Wat kost een kleine badkamer renoveren?

Voor het verbouwen van een kleine badkamer, kun je rekening houden met gemiddeld €750,- per m². De exacte kosten hangen hierbij sterk af van de werkzaamheden die je laat uitvoeren en het materiaal dat je hiervoor gebruikt.

Een basic badkamer, waarbij je kiest voor eenvoudig sanitair zonder merk en goedkope keramische badkamertegels. Voor een badkamer van 9 m² betaal je een gemiddelde vanafprijs van €3.000,-. Kies je voor iets meer luxe, houd dak rekening met een totaalprijs vanaf €5.000,-. In deze tabel vind je wat de verschillende prijzen inhouden qua materiaal en sanitair. Vraag gratis offertes aan voor een precieze prijsindicatie.

Hier lees je meer over de kosten van en mogelijke premies voor badkamerrenovaties.

Kosten kleine badkamer renoveren 2021

Type renovatie/verbouwing*OmschrijvingGemiddelde prijs*
Totale badkamerrenovatie:
basic
Bestaat bijvoorbeeld uit:

 • Eenvoudig eenpersoons ligbad met douchekop
 • Wastafel
 • Toilet
 • Badkamermeubel en spiegel
 • Basic keramische tegels voor vloer en wanden
Vanaf €3.000,-
Volledige badkamerrenovatie:
gemiddeld
Bestaat bijvoorbeeld uit:

 • Inloopdouche
 • 2 wastafels met spiegels
 • Ligbad
 • Toilet
 • Iets luxere afwerking voor vloeren en wanden (dan bij basic)
Vanaf €5.000,-

*Let op: er wordt uitgegaan van een gemiddelde oppervlakte van 9m².
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage, materiaal en btw. Exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Op deze pagina vindt u meer informatie over nieuwe badkamers.

Besparen op de renovatie van je kleine badkamer?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40%!

Kleine badkamer zelf renoveren of toch laten doen?

Een kleine badkamer renoveren kun je best uitbesteden aan een vakman. Waarom? Omdat je dan zeker weet dat alle sanitair goed is aangesloten en de tegels volledig waterdicht zijn. Een verkeerde montage kan ertoe leiden dat je badkamer gaat lekken, met hele nare gevolgen. Bovendien is het verbouwen van je badkamer een grote opgave: door een badkamer installateur in te huren weet je zeker dat je zo snel mogelijk klaar bent.

De grootste voordelen van een vakman:

 • Je bespaart jezelf tijd, energie en frustraties.
 • Het voorkomt grote problemen zoals lekkages.
 • Je krijgt garantie op het afgeleverde werk en materiaal.
 • De badkamerrenovatie is sneller afgerond.
 • Je profiteert van de beste kwaliteit!

nieuwe badkamer

Kleine badkamer renoveren? Vergelijk gratis offertes!

Heb jij een kleine badkamer en wil je deze renoveren? Schakel dan een vakman in! Zelfs in kleine ruimtes kan een badkamerspecialist een stijlvolle badkamer ontwerpen die aan al je wensen voldoet. Hij heeft creatieve oplossingen en zorgt zo voor voldoende bergruimte zonder daarbij vloeroppervlak in te leveren. Op zoek naar een vakman in jouw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Na je aanvraag zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk tot 5 offertes ontvangt van badkamerspecialisten bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies het bedrijf met het beste aanbod. Zo kun jij je kleine badkamer verbouwen tegen de scherpste prijs! De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken!