Nieuw sanitair laten plaatsen?

Vraag vrijblijvende offertes aan en bespaar tot 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Sanitair plaatsen

Wilt u nieuw sanitair plaatsen? Kies bijvoorbeeld voor een douchecabine met regendouche of juist een ruimte inloopdouche voor veel ruimte. Wilt u liever ontspannen en een ligbad plaatsen? Ook dat is geen probleem. Schakel een vakman in voor het plaatsen van sanitair en u bent verzekerd van een perfecte installatie.

Start gratis offerteaanvraag.

Meer weten over het plaatsen van sanitair?

Op deze pagina leest u meer over het plaatsen van sanitair en de mogelijkheden. Daarnaast geven we u ook meer informatie over de gemiddelde prijzen. Wilt u besparen op de totaalprijs? Lees hieronder meer over de aantrekkelijke premies voor het plaatsen van sanitair.dak renovatie

Wanneer uw sanitair vervangen?

Er zijn verschillende redenen om het sanitair en eventueel een badkamermeubel in uw badkamer te laten vervangen. Misschien bent u niet meer tevreden of vindt u het sanitair niet mooi meer? Door te kiezen voor het aansluiten van nieuw sanitair krijgt u de badkamer die u wilt. Vervang bijvoorbeeld een staand toilet door een hangend model of plaats een mooie douche waar u in kunt lopen in plaats van een kleine douchecabine. Bovendien kunt u uw kleine badkamer optisch groter laten lijken.

Vaak last van lekkages?

Wanneer uw sanitair is versleten of wanneer u vaak problemen heeft met lekkages, is het ook verstandig om nieuw sanitair te plaatsen. Versleten sanitair heeft vaak haarscheurtjes of andere beschadigingen, waardoor uw wooncomfort daalt. Met een nieuw badkamermeubel maakt u uw nieuwe badkamer helemaal af.

Naast het vernieuwen van sanitair kunt u ook uw badkamer laten betegelen voor een frisse uitstraling.


Nieuw sanitair laten plaatsen?

Kiezen voor een ligbad, inloopdouche of dubbele wastafels? Schakel een specialist in!
Gratis offertes ontvangen


Nieuw sanitair plaatsen

De methode voor aansluiten is afhankelijk van het soort sanitair dat u laat plaatsen. De installatie van een inloopdouche vereist een andere methode dan de installatie van een hangtoilet. Bij een wastafel (eventueel met badkamermeubel), douche en een ligbad is het belangrijk dat het water goed wordt afgevoerd. Wanneer dit niet het geval is, komen er vaak lekkages voor.

Waarom een specialist inschakelen?

Met een badkamerspecialist weet u zeker dat het sanitair op de juiste manier geplaatst wordt. De vakman plaatst niet alleen alle sanitair goed, maar sluit ook de waterleidingen aan. Wanneer er leidingwerk verlegd of aangelegd moet worden, is dit ook geen probleem. Ook uw badkamermeubel zetten de specialisten vakkundig in elkaar.

Scherpe prijs ontvangen voor het plaatsen van nieuw sanitair? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

De mogelijkheden bij sanitair plaatsen

Wanneer u nieuw sanitair laat plaatsen heeft u diverse opties. Wat denkt u bijvoorbeeld van een douchecabine met stoomfunctie, of een praktische inloopdouche. Bij een douche waar u in kunt lopen, is het noodzakelijk dat u een afvoerputje of een afvoergoot laat plaatsen. Alleen een douchebak is uiteraard ook een optie, dit is vaak zeer budgetvriendelijk.

Andere mogelijkheden zijn het plaatsen van een ligbad, nieuwe toiletpot of dubbele wastafel. Schakel een badkamerspecialist in voor het plaatsen van een wastafel met badkamermeubel, badkamerkraan, ligbad en toilet. Hieronder leest u er meer over de mogelijkheden.

dak renovatie

Inloopdouche of douchecabine?

Douchen kan op drie verschillende manieren. Als eerste zou u in bad kunnen douchen. Hoewel dit niet de meest ideale optie is, is het wel de meest praktische indien u in een kleine ruimte toch graag een bad hebt. Een betere optie is het plaatsen van een complete cabine of inloopdouche.

Waarom een douchecabine?

Een voordeel van het plaatsen van een douchecabine is dat deze volledig afgesloten is. Dweilen na het douchen is na uw badkamerrenovatie verleden tijd. Daarbij komt deze vaak met vele extra’s en maakt u de cabine zo luxe als u zelf wilt. De installatie van een inloopdouche in een badkamer zorgt na het verbouwen daarentegen voor een echte eyecatcher!

Benieuwd naar de kosten? Vraag offertes aan en bespaar tot 40% op de kosten!

Douchebak plaatsen

Als u een douchecabine laat plaatsen dan is deze compleet. Dat houdt in dat deze van douchebak tot mengkraan geleverd wordt. De installatie van een inloopdouche gebeurt daarentegen op één van twee manieren: met douchebak of op de badkamertegels. Het voordeel van de installatie van een douchebak, is de kleinere kans op uitglijden.

Is een hoge instap altijd nodig?

Wilt u graag een douche zonder hoge instap? Laat de installateur deze tijdens het verbouwen op hoogte van de vloer plaatsen. Daarbij is een douchebak verkrijgbaar in vele vormen en materialen, zodat u het gemakkelijk met een inloopdouche combineert. Een inloopdouche met douchebak in geëmailleerd staal staat bijvoorbeeld erg mooi in een moderne badkamer.

dak renovatie

Enkele of dubbele wastafel plaatsen?

Weet u nog niet of u een enkele of een dubbele wastafel moet kiezen? Vaak kiezen mensen voor een dubbele wastafel vanwege praktische redenen. U hoeft dan ’s ochtends niet op elkaar te wachten als u samenwoont. Een enkele wastafel is geschikt wanneer u weinig ruimte heeft. Er zijn ook speciale ondiepe wastafels. Ondiepe modellen zijn ideaal in een badkamerruimte met weinig ruimte. Combineer uw wasbak met een mooi badkamermeubel voor veel opbergruimte.

Benieuwd naar de kosten van een nieuwe wastafel? Start de gratis offerteaanvraag!

Welke kraan bij mijn wastafel?

U verwacht het misschien niet, maar de kraan is zeer bepalend voor de uitstraling van uw badkamer. U heeft de keuze uit vele modellen en materialen. Wat denkt u bijvoorbeeld van een zilverkleurige hoge badkamerkraan of juist een moderne zwarte wastafelkraan?

Ook ingebouwde kranen zijn een optie, maar hiervoor moet er wel vaak leidingwerk aangepast worden. Het is erg mooi als u de badkamerkraan en de badkamermeubel op elkaar afstemt voor meer uniformiteit.

Wel of geen bad plaatsen?

Wanneer u gloednieuw sanitair laat plaatsen is één van de beslissingen die u moet nemen is of u wel of niet een bad wilt. In een bad kunt u heerlijk ontspannen, maar er moet natuurlijk wel genoeg ruimte voor zijn. Er zijn tegenwoordig allerlei modellen te koop. Van kleine ligbaden tot losstaande op pootjes of zelfs ligbaden die precies in een hoek passen.

Wilt u wel graag een bad, maar denkt u dat het niet gaat passen? Overweeg dan een douche in een bad. Dit model bespaart veel ruimte en u verhoogt toch uw wooncomfort met een bad.

Staand of hangend toilet?

U hebt de keuze uit een staand of een hangend toilet. Het voordeel van een hangend toilet is dat dit model kleiner oogt en meer ruimte creëert. Bovendien maakt u de badkamervloer onder het toilet gemakkelijk schoon. Een hangend toilet hangt aan de muur en het reservoir is netjes weggewerkt.

De meest bekende staande toiletten zijn het duoblokmodel en de wc met een losse stortbak. Welk model, hangend of staand, geschikt is voor u, is afhankelijk van uw budget en persoonlijke wensen. Laat u goed adviseren door badkamerspecialisten.

dak renovatie

Wat kost sanitair?

U bent vast ook benieuwd naar de kosten voor de installatie van gloednieuw sanitair! In de tabel hieronder leest u meer over de gemiddelde prijzen per onderdeel. Zo kost de installatie van een inloopdouche gemiddeld €1.300,- en een ligbad heeft u al vanaf €825,-. De installatie van een douchecabine kost gemiddeld €1.800,-, afhankelijk van uw wensen. Een cabine met stoomfunctie of regendouche is bijvoorbeeld duurder dan een simpele douchecabine.

De totaalprijs is afhankelijk van het sanitair dat u laat plaatsen in de badkamer, het materiaal en het merk. Een bad van plaatstaal is goedkoper dan acryl. Voordeel van acryl is echter dat deze de warmte beter vasthoudt, waardoor het water langer warm blijft. Het is verstandig om u goed te laten adviseren door badkamerspecialisten over de materialen en merken.

Wilt u meer onderdelen vernieuwen? Lees meer over de prijzen van een badkamerrenovatie of vraag gratis offertes aan voor een scherpe prijs.

Sanitair kosten in 2024

SanitairGemiddelde prijs*
Kraan€150,- tot €450,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Toilet€300,- tot €700,-
Douchebak€420,-
Inloopdouche€1.300,-
Douchecabine€1.800,-
Ligbad van plaatstaal€825,-
Ligbad van acryl€1.125
Ligbad van gietijzer€1.825

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan kosteloos offertes aan!


Besparen op de prijs van het plaatsen van sanitair?

Schakel een badkamerspecialist in, vergelijk offertes en bespaar op de kosten!
Gratis offertes ontvangen


Sanitair vernieuwen: recht op een premie?

Er bestaan verschillende premieregelingen voor de installatie van uw sanitair in een badkamer. Wanneer uw woning bijvoorbeeld ouder is dan dertig jaar, heeft u mogelijk recht op een renovatiepremie. De hoogte van de premie is onder andere afhankelijk van facturen die u instuurt en uw inkomen. Lees hier meer over op vlaanderen.be. Laat u uw badkamer aanpassen om het beter toegankelijk te maken. Bent u 65-plus? Bekijk dan de mogelijkheden voor een aanpassingspremie. Op de website van de Vlaamse regering leest u hier meer over de premieregelingen.

Neemt u ook energiebesparende maatregelen? Dan kunt u misschien een premie krijgen van uw netbeheerder. Denk hierbij aan het plaatsen van een zonneboiler of een warmtepompboiler voor warm water in uw badkamer.

Sanitair plaatsen, waar let de sanitair installateur op?

Een vakman verwijdert eerst het oude sanitair. Hij bekijkt ook of het nodig is om het leidingwerk te vervangen. Vaak worden de oude koperen of ijzeren leidingen niet vernieuwd in een badkamer, maar is dit wel noodzakelijk. Oude leidingen kunnen namelijk vol zitten met kalk en vuil, waardoor er snel verstoppingen ontstaan.

De badkamerinstallateur let bij de installatie ook op de waterafvoer- en aanvoer. Een badkamerspecialist uit de regio let er bijvoorbeeld op dat er niet een te grote afstand zit tussen het warmwatertoestel (cv-ketel) en de kraan, anders verliest u veel warmte. U krijgt deskundig advies van de badkamerinstallateur over de mogelijkheden.

Zelf sanitair plaatsen of uitbesteden aan een sanitair installateur?

Het is belangrijk dat het sanitair op de juiste manier aangelegd wordt in de badkamer. Sanitair dat niet goed wordt geïnstalleerd, veroorzaakt snel problemen. Denk hierbij aan waterschade door een lekkage. Dat is erg vervelend en bovendien erg kostbaar, want verkeerd geplaatst sanitair moet opnieuw geplaatst worden of zelfs vervangen worden bij beschadigingen.

Bij de installatie van een bad of douche in een badkamer, let de vakman er ook op dat het water goed wegloopt. Vooral bij een douche is dit belangrijk. U wilt natuurlijk niet dat de badkamer vol loopt met water als u aan het douchen bent. Het plaatsen van sanitair aan de specialist overlaten? Vul het offerteformulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes.

dak renovatie

Sanitair plaatsen? Offertes aanvragen!

Wilt u uw badkamer renoveren en nieuw sanitair plaatsen? Schakel dan een sanitair installateur in. Wat dankt u bijvoorbeeld van een praktische douche met veel ruimte of een ontspannend ligbad. De installateur zorgt voor een perfecte installatie van uw wastafel, toilet, bad of douche. Benieuwd naar de prijzen?

Start gratis offerteaanvraag.

Vul vandaag nog het offerteformulier in en u ontvangt spoedig en snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio. Vergelijk deze offertes op basis van prijs en voorwaarden en kies zo de beste badkamerspecialist.


Gratis offertes vergelijken!