Benieuwd naar de kosten van een badkamerrenovatie?

Vraag vrijblijvende offertes aan en bespaar tot 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Badkamer renovatie prijs

Gaat u uw badkamer renoveren en bent u benieuwd naar de prijs? U kunt de ruimte al verbouwen vanaf €3.000,-! Afhankelijk van de afmetingen van de badkamer en de specifieke werkzaamheden die worden uitgevoerd, loopt de prijs verder op. Wilt u besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag.

Hierna ontvangt u meerdere prijzen van badkamerspecialisten in uw eigen regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod voor een besparing die oploopt tot wel 40% op de totaalprijs!

Benieuwd wat het nu écht kost om uw badkamer te renoveren? Lees verder voor meer informatie over de kosten voor uw verbouwing. U vindt de prijzen van de verschillende mogelijkheden, leest welke factoren de totaalprijs beïnvloeden en tot slot geven we u handige bespaartips!dak renovatie

Hoeveel kost een badkamerrenovatie?

De prijs voor het renoveren van uw badkamer begint vanaf €3.000,-. Hierbij gaan we uit van een totale badkamerrenovatie, waarbij u kiest voor standaard sanitair. Dit is prima sanitair, maar heeft geen luxe extra opties.

Kiest u voor een volledige badkamerrenovatie met een iets luxere afwerking, dan liggen de kosten voor de renovatie van uw badkamer rond de €7.500,-. Afhankelijk van de specifieke werkzaamheden loopt deze prijs verder op. Bij een complete renovatie van A tot Z beginnen de kosten gemiddeld rond de €12.500,-. Hierbij kiest u voor een ruime inloopdouche, een dubbele wastafel en meerdere luxe badkamermeubels.

Meer weten over de exacte kosten van een badkamerrenovatie? Vraag dan offertes aan en ontvang gratis offertes van vakmannen bij u uit de regio.

Badkamerrenovatie prijzen 2024

Type renovatie/verbouwing*OmschrijvingGemiddelde prijs*
Totale badkamerrenovatie:
basic
Bestaat bijvoorbeeld uit:

 • Eenvoudig eenpersoons ligbad met douchekop
 • Wastafel
 • Toilet
 • Badkamermeubel en spiegel
 • Basic keramische tegels voor vloer en wanden
Vanaf €3.000,-
Volledige badkamerrenovatie:
gemiddeld
Bestaat bijvoorbeeld uit:

 • Inloopdouche
 • 2 wastafels met spiegels
 • Ligbad
 • Toilet
 • Iets luxere afwerking voor vloeren en wanden (dan bij basic)
Vanaf €7.500,-
Badkamerrenovatie van A-Z:
luxe
Bestaat bijvoorbeeld uit:

 • Grote inloopdouche
 • Dubbele wastafel
 • Meerdere badkamermeubels
 • Toilet
 • Luxe ligbad / whirlpool
 • Luxe afwerking van vloer en wanden
Vanaf €12.500,- tot €25.000,-

*Let op: er wordt uitgegaan van een gemiddelde oppervlakte van 9m².
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage, materiaal en btw. Exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Prijsvoorbeelden

Voor een badkamerrenovatie betaalt u een gemiddelde prijs van €750,- per m². Natuurlijk zijn deze kosten enorm afhankelijk van de materialen die u kiest, de arbeidskosten en de specifieke werkzaamheden die u laat uitvoeren. Hierdoor verschilt de kostprijs per renovatie.

Hieronder geven we een aantal prijsvoorbeelden voor een budget, een gemiddelde en juist een hele luxe badkamerrenovatie en laten we zien waar het verschil in prijs in zit. Wilt u een vakman inhuren om uw badkamer te verbouwen en toch besparen op de kosten? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

dak renovatie

Budget badkamerrenovatie

Een budget badkamerrenovatie houdt in dat u kiest voor goedkope materialen. Voor de afwerking op de muren en vloer kiest u voor keramische tegels. Het sanitair is standaard: van prima kwaliteit maar zonder merknaam. U gaat voor een enkele wastafel met een simpel badkamermeubel. De kraan is een mengkraan en u kiest voor een standaard badkamerlamp in tegenstelling tot spotverlichting. De kosten voor deze budget badkamerrenovatie beginnen rond de €3.000,-.

Gemiddelde badkamerrenovatie

Bij de gemiddelde badkamerrenovatie gebruiken we iets luxere producten. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudig sanitair uit een budgetlijn, maar met iets meer luxe: een hangend toilet, in plaats van een staand model, en een dubbele wastafel met luxe thermostaatkraan.

U kiest voor een heerlijk ligbad met een losse douche ernaast. Een simpele inloopdouche met glazen wand en een regendouche. De gemiddelde kosten liggen tussen de €7.500,-.

Luxe badkamerrenovatie

Bij de luxe badkamerrenovatie pakken we helemaal uit: u kiest een luxe ligbad met bubbelbad: voor optimale ontspanning. U kiest voor een ruime inloopdouche met een betegelde tussenwand, zodat deze opgaat in de rest van de badkamer. In de wand worden nissen geplaatst, zodat u uw zeep niet op de grond van de douche hoeft te bewaren. De afwerking is met luxe natuurstenen tegels of beton ciré.

Om deze luxe badkamer te realiseren verandert u de indeling, en moet de vakman ook de afvoeren en leidingen verplaatsen. De kosten voor deze luxe badkamerrenovatie liggen tussen de €12.500,- tot €25.000,-.


Benieuwd naar de prijzen van een badkamerrenovatie?

Vraag kosteloos offertes aan, vergelijk onderling en bespaar op de kosten!
Gratis offertes vergelijken


5 factoren die de prijs van een badkamerrenovatie beïnvloeden

De prijs voor het renoveren van de badkamer verschilt dus per situatie. Zo zijn er 5 belangrijke factoren die invloed hebben op de prijs. Dat zijn:

 • Het badkamerontwerp: de vakman stelt een praktisch en stijlvol ontwerp op dat voldoet aan al uw wensen. De prijs hiervoor begint rond de €80,-
 • Het type sanitair: de materialen die u kiest hebben een grote invloed. Een standaard staand toilet is een stuk goedkoper dan een hangtoilet.
 • De badkamermeubels: simpele meubels zijn al verkrijgbaar vanaf €700,-. Kiest u voor een kwalitatief meubel dat op maat gemaakt is, dan beginnen de prijzen vanaf €1.500,-.
 • Badkamertegels: keramische tegels zijn de goedkoopste optie, deze beginnen vanaf €15,- per m². Voor natuursteen beginnen de prijzen vanaf €25,- per m².
 • Het formaat van de badkamer: hoe groter de badkamer, des te hoger de kosten. Gemiddeld betaalt u €750,- per m².

Hieronder gaan we verder in op deze 5 factoren. Wilt u uw badkamer renoveren tegen een scherpe prijs? Vergelijk dan gratis offertes!

dak renovatie
Het badkamerontwerp

Een badkamerspecialist maakt graag een professioneel ontwerp voor u. Hij geeft u handige tips over de mogelijkheden en heeft veel ervaring in het ontwerpen. De prijs voor een adviesgesprek bij een specialist uit de regio beginnen vanaf €80,-. Het maken van een tekening start vanaf een prijs van €100,-.

Wilt u echt zien hoe uw nieuwe badkamer eruit komt te zien na het renoveren? Laat dan een badkamerontwerp in 3D maken door de specialist. De kosten hiervan beginnen vanaf €300,-.

FactorGemiddelde kostprijs*
AdviesgesprekVanaf €80,-
SfeertekeningVanaf €100,-
Badkamerontwerp in 3DVanaf €300,-
Badkamerontwerp in 3D met extra optiesVanaf €550,-

*Let op: dit is een gemiddelde kostprijs. Benieuwd naar de exacte prijs voor een badkamerontwerp? Vraag kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

Type sanitair

In de prijstabel vindt u alle gemiddelde prijzen voor de plaatsing van sanitair door een badkamer installateur. Een toilet kost bijvoorbeeld gemiddeld €750,-, afhankelijk van het model. Kiest u voor een hangend toilet? Dan is deze prijziger dan de staande variant.

De gemiddelde prijs voor een bad begint vanaf €1.300,-. Een ligbad van plaatstaal is het goedkoopste en een gietijzeren bad het duurste. Het voordeel van gietijzer is dat dit de warmte beter vasthoudt. Een goedkope douchecabine kost ongeveer €1.500,- tot €1.900,-.

Type sanitairGemiddelde kostprijs*
Thermostaatkraan€100,- tot €450,-
Toilet€750,-
Lavabo€600,-
Douchebak€400,- tot €450,-
Inloopdouche€1.000,- tot €1.400,-
Douchecabine€1.500,- tot €1.900,-
LigbadVanaf €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Exacte prijzen weten? Vraag kosteloos offertes aan via het offerteformulier.

De badkamermeubels

Wilt u ook een nieuw badkamermeubel laten monteren tijdens het verbouwen? Een goedkoop meubel heeft een gemiddelde prijs tussen de €700,- tot €1.250,-. Liever een luxe meubel dat gemaakt is van hoogwaardige materialen, zoals hardhout? Dan rekent u op een gemiddelde prijs van €1.500,- tot €3.500,-. Het in elkaar zetten door een vakman bedraagt ongeveer 10% van de aankoopprijs.

Een op maat gemaakt meubel is vaak het duurste, omdat deze speciaal voor u gemaakt wordt en volledig aan uw wensen voldoet. Kleine meubels voor onder een wastafel zijn vaak een stuk goedkoper omdat ze kleiner zijn, de prijzen variëren van een paar tientjes tot enkele honderden euro’s.

Soort badkamermeubelGemiddelde kosten*
Goedkoop badkamermeubel€700,- tot €1.250,-
Kwalitatief meubel met hoogwaardige materialen€1.500,- tot €3.500,-
InstallatiekostenOngeveer 10 tot 20% van de aankoopprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijs voor een badkamerontwerp? Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan via het offerteformulier.


Besparen op de kosten van een luxe badkamerrenovatie?

Vergelijk dan altijd offertes van meerdere specialisten uit de regio!
Gratis offertes ontvangen


Badkamertegels

Gaat u ook uw badkamer betegelen? U heeft dan de keuze uit verschillende soorten badkamertegels. Om te besparen op de kosten van het vernieuwen van het tegelwerk is het handig om te kiezen voor grotere badkamertegels, want dan gaat het leggen sneller. Wandtegels zijn meestal goedkoper dan vloertegels. Deze zijn namelijk dunner, omdat ze lichter zijn van gewicht. Bovendien is het verstandig om te kiezen voor vloertegels met antislip, zodat u niet per ongeluk uitglijdt.

dak renovatie

Keramische tegels

Keramische tegels bestaan uit klei dat gebakken wordt in een hete oven met een glazuurlaag. Voordeel van de badkamertegels is dat ze lang meegaan. Daarnaast blijft de kleur lang mooi en slijten ze niet snel. De badkamertegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en varianten.
De kosten van keramische tegels liggen tussen de €15,- en de €80,- per m².

Tegels van natuursteen

Wilt u uw badkamer een luxe uitstraling geven? Kies dan voor natuursteen! Voorbeelden van natuursteen zijn graniet en marmer. Natuursteen is kleurvast en door-en-door gekleurd. Dit betekent dat de vloer- en wandtegels niet verkleuren na verloop van tijd. Alhoewel het materiaal duurder is, gaat natuursteen wel veel langer mee.
Natuursteen heeft een gemiddelde prijs van €25,- tot €150,- per m².

Stucwerk in plaats van tegels?

Tegenwoordig zijn er veel meer opties dan alleen maar tegelwerk in de badkamer. Zo kunt u kiezen voor stucwerk in plaats van tegels, dit is doorgaans een stuk goedkoper. Spackwerk of sierpleister zorgt voor een stijlvolle afwerking op de muren. Bovendien is het vochtbestendig, en hoeft u niet bang te zijn voor schimmelvorming. U kiest zelf welk stucwerk wordt aangebracht en in welke kleur. De prijzen beginnen rond de €5,- tot €23,- per m².

Prijzen badkamer renoveren 2024 per onderdeel

OnderdeelGemiddelde kostprijs*Prijs afhankelijk van
Stucwerk€5,- tot €23,- per m²Soort stucwerk: spackwerk, sierpleister etc.
Keramische tegels€15,- tot €80,- per m²Type tegel: faience, gres of cementtegels
Natuursteen tegels€25,- tot €150,- per m²Type tegel: leisteen, graniet, marmer etc.
Materiaal€7,50 tot €20,-Soort materiaal: lijm, voegmiddel etc.
Tegelzetter€25,- tot €40,-Soort materiaal: lijm, voegmiddel etc.
Materiaal€7,50 tot €20,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen vrijblijvend offertes aan.

Formaat van de badkamer

Soms denkt men dat een badkamerrenovatie automatisch betekent dat badkamerspecialisten veel gaan verbouwen. Dit is echter niet het geval. Ook met kleine renovatiewerkzaamheden verandert u al veel. Het renoveren en verbouwen duurt één tot een aantal dagen, afhankelijk van de werkzaamheden. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden.

Kleine badkamer renoveren

Een kleine badkamer verbouwen tegen lage kosten? Ook dat is een optie. Zelfs in kleine badkamers heeft u tal van mogelijkheden. Zo kunt u nieuw sanitair laten installeren of de badkamer een handige indeling geven, waardoor u geniet van meer ruimte. Plaats bijvoorbeeld een hangend toilet, want deze oogt kleiner, en ondiepe wastafels.

In een kleine badkamer is het ook belangrijk dat u genoeg opbergruimte heeft. Laat een badkamerspecialist bijvoorbeeld een mooi hoog meubel monteren tijdens het vernieuwen van de ruimte. Andere opties voor een kleine badkamerrenovatie zijn het aanleggen van verwarming in de vloer, het installeren van nieuw sanitair en de plaatsing van een designradiator.

De kosten voor een kleine badkamerrenovatie beginnen vanaf €3.000,-.

Bij een badkamerrenovatie in 1 dag worden een aantal onderdelen van de badkamer gerenoveerd. Voordeel van een badkamerrenovatie in 1 dag is dat er geen breekwerk nodig is en dat de verbouwing niet lang duurt. Hierdoor liggen de kosten ook een stuk lager. De prijs voor een badkamerrenovatie in 1 dag begint vanaf €3.000,-.

Grote badkamerrenovatie

Bij een complete badkamerrenovatie heeft u eindeloos veel mogelijkheden. Wilt u de indeling veranderen? Dan is dat geen probleem. Bij een grote badkamerrenovatie wordt de ruimte van de badkamer soms ook vergroot, door een gedeelte van een andere kamer erbij te nemen. Een badkamer installateur plaatst bij een grote renovatie ook vaak badkamertegels, vloerverwarming en nieuw sanitair.

Hoeveel kost het?

De prijs voor een grotere renovatie is hoger. Het verbouwen duurt langer, er is meer bouwafval en u heeft meer materialen nodig. Door een badkamerspecialist in te schakelen verlopen de werkzaamheden snel en probleemloos.

De prijzen voor een luxe badkamerrenovatie beginnen vanaf €12.500,- inclusief de montage.

dak renovatie

Extra opties

Uiteraard heeft u ook nog de keuze om extra opties toe te voegen tijdens een badkamerrenovatie. Wat denkt u bijvoorbeeld van vloerverwarming? Met verwarming in de badkamervloer heeft u geen last meer van koude voeten in de ochtend. Bovendien werkt verwarming in de vloer een stuk efficiënter dan gewone radiatoren. De kosten voor vloerverwarming liggen tussen de €825,- tot €2700,-, afhankelijk van de grootte van de vloer.

Natuurlijk zijn er nog meer opties. Denk aan een stoomcabine om meer te ontspannen! De gemiddelde prijzen beginnen vanaf €1.500,-. De prijs voor een whirlpool of een spabad start bij €2.500,-.

Extra optiesGemiddelde kostprijs*
Vloerverwarming plaatsen (infrezen of krimpnetten)€825,- tot €2700,-
StoomcabineVanaf €1.500,-
Whirlpool of spabadVanaf €2.500,-

*Let op: dit is een gemiddelde kostprijs. Voor precieze prijzen vraagt u kosteloos offertes aan.

De badkamer renoveren: recht op een premie?

Wanneer u uw badkamer gaat verbouwen heeft u mogelijk recht op een premie. Eén van deze premies is de aanpassingspremie. Deze premie is speciaal voor ouderen die hun badkamer laten renoveren door hulpmiddelen toe te voegen. De aanpassingspremie wordt alleen gegeven voor het verbouwen van badkamers die niet op de begane grond liggen. Ook voor de plaatsing van een tweede toilet op een andere woonverdieping kunt u mogelijk een aanpassingspremie krijgen. De aanpassingspremie bedraagt 50% van de goedgekeurde factoren. Per categorie krijgt u een maximale premie van €1.250,-. Lees er meer over op wonenvlaanderen.be.

Of maak gebruik van de renovatiepremie voor privéwoningen. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw inkomen, de woning en de facturen die u instuurt. U ontvangt de renovatiepremie pas nadat de badkamerrenovatie is uitgevoerd. Ga naar vlaanderen.be voor meer informatie.

Na een renovatie moet u uw sanitaire installatie laten keuren door een vakman. Het sanitair moet namelijk volgens de voorschriften van het AREI zijn geplaatst. In deze PDF van het OCB staat meer informatie over de keuring.

Is uw huis minimaal 10 jaar oud? Dan laat u uw huis renoveren tegen een verlaagd btw-tarief van slechts 6%! Dit verlaagde btw-tarief geldt onder meer voor het plaatsen van nieuw sanitair en de bijbehorende badkamerkasten.

De voordelen van een badkamerspecialist

Het renoveren van badkamers vereist vakkennis en ervaring, want het is erg belangrijk dat het sanitair op de juiste manier geplaatst wordt. Bij onjuiste plaatsing is er kans op waterschade omdat het water niet goed afgevoerd wordt. De werkzaamheden van een renovatie verlopen dankzij de badkamer installateurs snel. Hierdoor zit u niet te lang in een verbouwing en heeft u zelf geen omkijken naar de werkzaamheden.

De voordelen van een badkamerspecialist:

 • Het renoveren verloopt professioneel.
 • De vakmensen werken snel en u zit niet lang in een verbouwing.
 • U weet zeker dat het sanitair op de juiste manier geplaatst wordt.
 • De vakman geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

5 handige bespaartips!

Dit zijn 5 handige tips om te besparen op de kostprijs voor het renoveren van uw badkamer:

 • Kies goedkope materialen: vaak kunt u oudere modellen kopen tegen een lagere kostprijs. Zo profiteert u van luxe materiaal tegen de scherpste prijs!
 • Help mee: voorbereidende werkzaamheden, zoals het slopen van de badkamertegels en het demonteren van het sanitair, zijn dingen die u zelf relatief eenvoudig kan uitvoeren. Zo kan de badkamerspecialist direct aan de slag.
 • Kies voor een goedkope afwerking: denk bijvoorbeeld aan stucwerk in plaats van dure tegels, en aan gewone lampen in plaats van spotverlichting.
 • Vraag een premie aan: als u in aanmerking komt voor de renovatiepremie of aanpassingspremie, krijgt u een deel van de kosten weer terug.
 • Vergelijk meerdere badkamerspecialisten: kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs.
 • Combineer verschillende renovatiewerken: een badkamerrenovatie is ook wel eens onderdeel van een totaalrenovatie. Door verschillende renovatiewerken met elkaar te combineren, bespaar je op de totaalkosten. Op de10beste.be/totaalrenovatie lees je meer over de totaalrenovatie van een woning.

dak renovatie

Goedkoop badkamer renoveren? Gratis offertes vergelijken!

Tegen een lage prijs uw badkamer renoveren? Dat is zeker mogelijk! Doordat u zelf kiest welke materialen u gebruikt en welke specifieke werkzaamheden worden uitgevoerd, heeft u een grote invloed op de uiteindelijke prijs. Door te kiezen voor een goedkope badkamerspecialist weet u zeker dat u niets te veel betaalt! Op zoek naar een vakman?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende specialisten in uw regio. Vergelijk op basis van prijs en aanbod, en kies zo de vakman met de beste prijs. U bespaart gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs! En geen zorgen: deze aanvraag is namelijk gratis en zonder verdere verplichtingen!


Gratis offertes vergelijken!