Benieuwd naar de kosten van een badkamerrenovatie?

Vraag vrijblijvende offertes aan en bespaar tot 40%!

Gratis - Vrijblijvend

Badkamer renovatie prijs

Krijg uw droombadkamer met een badkamerrenovatie! Renoveer een aantal onderdelen of laat de complete badkamer opknappen. Het is verstandig om een badkamerspecialist in te schakelen voor het renoveren van de ruimte, dan bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien geeft de specialist u graag deskundig advies.

Start gratis offerteaanvraag.

Op deze pagina leest u alles over het renoveren van badkamers. Wist u bijvoorbeeld dat er niet altijd breekwerk nodig is bij het verbouwen van de badkamer? Ook geven we u meer informatie over de kosten. Bespaar op de kosten van het verbouwen door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken.dak renovatie

Wat kost een badkamerrenovatie?

De kosten voor een badkamerrenovatie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de grootte van de renovatie is van invloed op de prijs. De kosten voor een kleine badkamerrenovatie beginnen vanaf €3.500,-. Wilt u meer laten verbouwen? Een gemiddelde renovatie begint vanaf een prijs van €5.000,-.

Wat kost een grote badkamerrenovatie?

Bij een grote renovatie zijn er vaak hogere kosten. Dit komt omdat er meer breekwerk plaatsvindt, het sanitair wordt vervangen en er nieuwe tegels worden geplaatst. De prijs voor het vernieuwen begint dan vanaf €10.000,-. In de prijstabel vindt u meer prijsinformatie.

Prijs badkamer renovatie 2020

Type renovatie/verbouwing*Gemiddelde prijs*
Kleine badkamerrenovatieVanaf €3.500,-
Gemiddelde badkamerrenovatieVanaf €5.000,-
Grote badkamerrenovatieVanaf €10.000,-
Nieuwe badkamerVanaf €2.500,-

*Let op: er wordt uitgegaan van een gemiddelde oppervlakte van 9m².
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage, materiaal en btw. Exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan.

Soms denkt men dat een badkamerrenovatie automatisch betekent dat badkamerspecialisten veel gaan verbouwen. Dit is echter niet het geval. Ook met kleine renovatiewerkzaamheden verandert u al veel. Het renoveren en verbouwen duurt één tot een aantal dagen, afhankelijk van de werkzaamheden. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden.

dak renovatie

Kleine badkamer renoveren prijs

Een kleine badkamer vernieuwen heeft een aantal praktische voordelen. Zo kunt u nieuw sanitair laten installeren of de badkamer een handige indeling geven, waardoor u geniet van meer ruimte. Plaats bijvoorbeeld een hangend toilet, want deze oogt kleiner, en ondiepe wastafels.

In een kleine badkamer is het ook belangrijk dat u genoeg opbergruimte heeft. Laat een badkamerspecialist bijvoorbeeld een mooi hoog meubel monteren tijdens het vernieuwen van de ruimte. Andere opties voor een kleine badkamerrenovatie zijn het aanleggen van verwarming in de vloer, het installeren van nieuw sanitair en de plaatsing van een designradiator.

De kosten voor een kleine badkamerrenovatie beginnen vanaf €3.500,- inclusief montage.

Badkamerrenovatie in 1 dag

Bij een badkamerrenovatie in 1 dag worden een aantal onderdelen van de badkamer gerenoveerd. De kosten zijn afhankelijk van de onderdelen die u laat verbouwen. Voordeel van een badkamerrenovatie in 1 dag is dat er geen breekwerk nodig is en dat de verbouwing niet lang duurt. Hierdoor liggen de kosten ook een stuk lager.

Grote badkamerrenovatie

Bij een complete badkamerrenovatie heeft u eindeloos veel mogelijkheden. Wilt u de indeling veranderen? Dan is dat geen probleem. Bij een grote badkamerrenovatie wordt de ruimte van de badkamer soms ook vergroot, door een gedeelte van een andere kamer erbij te nemen. Een badkamer installateur plaatst bij een grote renovatie ook vaak badkamertegels, vloerverwarming en nieuw sanitair.

Hoeveel kost het?

De prijs voor een grotere renovatie is hoger. Het verbouwen duurt langer, er is meer bouwafval en u heeft meer materialen nodig. Door een badkamerspecialist in te schakelen verlopen de werkzaamheden snel en probleemloos.

De prijzen voor een grote badkamerrenovatie beginnen vanaf €10.000,- inclusief de montage.


Benieuwd naar de prijzen van een badkamerrenovatie?

Vraag kosteloos offertes aan, vergelijk onderling en bespaar op de kosten!
Gratis offertes vergelijken


Wat kost een nieuwe badkamer?

De kosten voor een gloednieuwe badkamer zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo kost een basic badkamer gemiddeld €3.000,- tot €5.500,- en een gemiddelde badkamer met meer sanitair en meubels ongeveer €4.000,- tot €6.000,-. De kostprijs is onder andere afhankelijk van de grootte van de badkamer, de materialen en de merken waar u voor kiest. Een luxe badkamer kost bijvoorbeeld €8.000,- tot €17.000,-.

Wanneer u de badkamer compleet laat vernieuwen of gaat verplaatsen naar een andere ruimte of een grote verbouwing houdt, is een nieuwe badkamer ook een optie. Het verbouwen duurt dan wel wat langer. Uiteraard worden splinternieuwe badkamers ook geplaatst in nieuwbouwwoningen.

Nieuwe badkamer kosten 2020

Type badkamer*Prijs van tot **Elementen
Basic badkamer€3.000,- tot €5.500,-Toilet
Douchebak
Lavabo met meubel
Keramische tegels
Gemiddelde badkamer€4.000,- tot €6.000,-Toilet
Inloopdouche
Ligbad
1 of 2 lavabo’s
Extra badkamermeubel
Natuursteen tegels
Luxe badkamer€8.000,- tot €17.000,-Aangepaste indeling
Toilet
Inloopdouche
Luxe ligbad
Dubbele lavabo
Meerdere badkamermeubels
Marmer tegels
Vloerverwarming

*Let op: er wordt uitgegaan van een gemiddelde oppervlakte van 9m².
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage, materiaal en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan kosteloos offertes aan.

In de prijstabellen staat meer informatie over de gemiddelde prijs voor het vernieuwen van de ruimte of een gloednieuwe badkamer. U ziet direct dat de prijs wordt beïnvloed door een aantal factoren. Over het algemeen geldt dat hoe groter de badkamerruimte is, hoe hoger de kosten zijn. Er is dan namelijk meer materiaal nodig. Bij een badkamerrenovatie worden de kosten voornamelijk bepaald door de werkzaamheden die u laat uitvoeren.

Ook het merk sanitair en het de materiaalsoort is van invloed op de prijs. Een bad van plaatstaal is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een ligbad van porselein. Laat u daarom goed adviseren door een specialist over geschikte merken en materialen.

Hieronder leest u meer over de factoren die van invloed zijn op de prijs.

dak renovatie
Nieuwe indeling bij badkamerrenovatie

Een badkamerrenovatie is een geschikt moment om de indeling van uw badkamer te veranderen. Misschien wilt u wel een bad installeren of juist een bad vervangen door een inloopdouche. Een praktische indeling is erg belangrijk voor uw wooncomfort. U wilt natuurlijk niet dat u straks toch te weinig ruimte heeft voor een meubel of dat de doucheruimte erg krap is.

Is een ontwerp noodzakelijk?

Voor een handige indeling is het verstandig om eerst een ontwerp te maken. Dan krijgt u meteen een beter idee van uw toekomstige badkamer en of alles erin past.

Wat kost een badkamer ontwerpen?

Een badkamerspecialist maakt graag een professioneel ontwerp voor u. Hij geeft u handige tips over de mogelijkheden en heeft veel ervaring in het ontwerpen. De prijs voor een adviesgesprek bij een specialist uit de regio beginnen vanaf €80,-. Het maken van een tekening start vanaf een prijs van €100,-.

Wilt u echt zien hoe uw badkamer eruit komt te zien na het renoveren? Laat dan een badkamerontwerp in 3D maken door de specialist. De kosten hiervan beginnen vanaf €300,-.

Hoeveel kost een badkamer ontwerpen?

FactorGemiddelde kostprijs*
Adviesgesprek€3.000,- tot €5.500,-
Sfeertekening€4.000,- tot €6.000,-
Badkamerontwerp in 3D€8.000,- tot €17.000,-
Badkamerontwerp in 3D met extra opties€8.000,- tot €17.000,-

*Let op: dit is een gemiddelde kostprijs. Benieuwd naar de exacte prijs voor een badkamerontwerp? Vraag kosteloos offertes aan via het offerteformulier.


Besparen op de kosten van een luxe badkamerrenovatie?

Vergelijk dan altijd offertes van meerdere specialisten uit de regio!
Gratis offertes ontvangen


Hoe veel kost het plaatsen van sanitair?

In de prijstabel vindt u alle gemiddelde prijzen voor de plaatsing van sanitair door een badkamer installateur. Een toilet kost bijvoorbeeld gemiddeld tussen de €300,- en de €700,-. Kiest u voor een hangend toilet? Dan is deze prijziger dan de staande variant.

De gemiddelde prijs voor een bad begint vanaf €800,-. Een ligbad van plaatstaal is het goedkoopste en een gietijzeren bad het duurste. Het voordeel van gietijzer is dat dit de warmte beter vasthoudt. Een goedkope douchecabine kost ongeveer €400,- tot €450,-.

De prijs voor het opknappen van het sanitair wordt bepaald door de onderdelen die u laat vernieuwen. Hoe meer sanitair u laat plaatsen, hoe hoger de kostprijs over het algemeen is.

Sanitair kosten 2020

Type sanitairGemiddelde kostprijs*
Thermostaatkraan€100,- tot €450,-
Toilet€300,- tot €700,-
Lavabo€400,- tot €800,-
Douchebak€400,- tot €450,-
Inloopdouche€1.000,- tot €1.400,-
Douchecabine€1.500,- tot €1.900,-
Plaatstaal bad (1,80 x 0,80 cm)€800,- tot €900,-
Acryl bad (1,80 x 0,80 cm)Vanaf €1.100,-
Gietijzer badVanaf €1.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Exacte prijzen weten? Vraag dan geheel kosteloos offertes aan.

Wat kost een badkamermeubel?

Wilt u ook een nieuw badkamermeubel laten monteren tijdens het verbouwen? Een goedkoop meubel heeft een gemiddelde prijs tussen de €700,- tot €1.250,-. Liever een luxe meubel dat gemaakt is van hoogwaardige materialen, zoals hardhout? Dan rekent u op een gemiddelde prijs van €1.500,- tot €3.500,-. Het in elkaar zetten door een vakman bedraagt ongeveer 10% van de aankoopprijs.

Een op maat gemaakt meubel is vaak het duurste, omdat deze speciaal voor u gemaakt wordt en volledig aan uw wensen voldoet. Kleine meubels voor onder een wastafel zijn vaak een stuk goedkoper omdat ze kleiner zijn, de prijzen variëren van een paar tientjes tot enkele honderden euro’s.

Badkamermeubel prijs 2020

Soort badkamermeubelGemiddelde kosten*
Goedkoop badkamermeubel€700,- tot €1.250,-
Kwalitatief meubel met hoogwaardige materialen€1.500,- tot €3.500,-
InstallatiekostenOngeveer 10 tot 20% van de aankoopprijs

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wat kosten badkamertegels?

Gaat u ook uw badkamer betegelen? U heeft dan de keuze uit verschillende soorten badkamertegels. Om te besparen op de kosten van het vernieuwen van het tegelwerk is het handig om te kiezen voor grotere badkamertegels, want dan gaat het leggen sneller. Wandtegels zijn meestal goedkoper dan vloertegels. Deze zijn namelijk dunner, omdat ze lichter zijn van gewicht. Bovendien is het verstandig om te kiezen voor vloertegels met antislip, zodat u niet per ongeluk uitglijdt.

dak renovatie

Keramische tegels

Keramische tegels bestaan uit klei dat gebakken wordt in een hete oven met een glazuurlaag. Voordeel van de badkamertegels is dat ze lang mee gaan. Daarnaast blijft de kleur lang mooi en slijten ze niet snel. De badkamertegels zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en varianten.

De kosten van keramische tegels liggen tussen de €15,- en de €80,- per m².

Tegels van natuursteen

Wilt u uw badkamer een luxe uitstraling geven? Kies dan voor natuursteen! Voorbeelden van natuursteen zijn graniet en marmer. Natuursteen is kleurvast en door-en-door gekleurd. Dit betekent dat de vloer- en wandtegels niet verkleuren na verloop van tijd. Alhoewel het materiaal duurder is, gaat natuursteen wel veel langer mee.
Natuursteen heeft een gemiddelde prijs van €25,- tot €150,- per m².

Wat zijn de kosten voor stucwerk?

Voor het leggen van nieuw tegelwerk is er meestal stucwerk nodig in de badkamer. Tijdens het verwijderen van de oude tegels is de wand of de vloer bijna nooit helemaal glad. Dit komt omdat de meeste tegels verwijderd worden met een machine of hamer. Schakel daarom een vakman in om de wanden te stucen. Dit kost gemiddeld €5,- tot €23,- per m².

Is stucwerk alleen nodig voor gloednieuwe wandtegels?

Nee zeker niet! U kunt er ook voor kiezen om spackwerk of sierpleister aan te brengen. De wanden worden dan netjes afgewerkt met speciale waterbestendige stuc.

Prijs badkamer renoveren onderdelen

OnderdeelGemiddelde prijs*Prijs afhankelijk van
Stucwerk€5,- tot €23,- per m²Soort stucwerk: spackwerk, sierpleister etc.
Keramische tegels€15,- tot €80,- per m²Type tegel: faience, gres of cementtegels
Natuursteen tegels€25,- tot €150,- per m²Type tegel: leisteen, graniet, marmer etc.
Materiaal€7,50 tot €20,-Soort materiaal: lijm, voegmiddel etc.
Tegelzetter€25,- tot €40,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen vrijblijvend offertes aan.


Wilt u een mooie luxe badkamer met veel extra opties?

Door gratis offertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt!
Gratis offertes ontvangen


Extra opties bij een badkamerrenovatie

Uiteraard heeft u ook nog de keuze om extra opties toe te voegen tijdens een badkamerrenovatie. Wat denkt u bijvoorbeeld van vloerverwarming?! Met verwarming in de badkamervloer heeft u geen last meer van koude voeten in de ochtend. Bovendien werkt verwarming in de vloer een stuk efficiënter dan gewone radiatoren. De kosten voor vloerverwarming liggen tussen de €825,- tot €2700,-, afhankelijk van de grootte van de vloer.

Natuurlijk zijn er nog meer opties. Denk aan een stoomcabine om meer te ontspannen! De gemiddelde prijzen beginnen vanaf €1.500,-. De prijs voor een whirlpool of een spa-bad start bij €2.500,-.

Kosten extra opties

Extra optiesGemiddelde kostprijs*
Vloerverwarming plaatsen (invriezen of krimpnetten)€825,- tot €2700,-
StoomcabineVanaf €1.500,-
Whirlpool of spa-badVanaf €2.500,-

*Let op: dit is een gemiddelde kostprijs. Voor precieze prijzen vraagt u kosteloos offertes aan.

De badkamer renoveren: recht op een premie?

Wanneer u uw badkamer gaat verbouwen heeft u mogelijk recht op een premie. Eén van deze premies is de aanpassingspremie. Deze premie is speciaal voor ouderen die hun badkamer laten renoveren door hulpmiddelen toe te voegen. De aanpassingspremie wordt alleen gegeven voor het verbouwen van badkamers die niet op de begane grond liggen. Ook voor de plaatsing van een tweede toilet op een andere woonverdieping kunt u mogelijk een aanpassingspremie krijgen. Lees er meer over op wonenvlaanderen.be.

Of maak gebruik van de renovatiepremie voor privéwoningen. De hoogte van de premie is afhankelijk van uw inkomen, de woning en de facturen die u instuurt. U ontvangt de renovatiepremie pas nadat de badkamerrenovatie is uitgevoerd. Ga naar vlaanderen.be voor meer informatie.

Na een renovatie moet u uw sanitaire installatie laten keuren door een vakman. Het sanitair moet namelijk volgens de voorschriften van het AREI zijn geplaatst. In deze PDF van het OCB staat meer informatie over de keuring.

Zelf de badkamer renoveren of uitvoeren door een badkamerspecialist?

Het renoveren van badkamers vereist vakkennis en ervaring, want het is erg belangrijk dat het sanitair op de juiste manier geplaatst wordt. Bij onjuiste plaatsing is er kans op waterschade omdat het water niet goed afgevoerd wordt. De werkzaamheden van een renovatie verlopen dankzij de specialisten snel. Hierdoor zit u niet te lang in een verbouwing en heeft u zelf geen omkijken naar de werkzaamheden.

De voordelen van een badkamerspecialist:

  • Het renoveren verloopt professioneel.
  • De vakmensen werken snel en u zit niet lang in een verbouwing.
  • U weet zeker dat het sanitair op de juiste manier geplaatst wordt.
  • De vakman geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

dak renovatie

Goedkope badkamer? Handige tips om te besparen!

Een badkamerrenovatie kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Wilt u niet te veel besteden aan de renovatie van de badkamer? Dan hebben we nog een aantal handige tips voor u. Laat u bijvoorbeeld adviseren over geschikte materialen en merken. Benieuwd naar de prijs voor het renoveren van uw badkamer?

Start gratis offerteaanvraag!

Bespaar op de kosten!

U ontvangt vervolgens meerdere offertes. Vergelijk de offertes op uw gemak thuis en kies de beste badkamerspecialist uit de regio.


Gratis offertes vergelijken!