Badkamerrenovatie in Beringen: kwaliteit tegen de laagste prijs

Specialisten renoveren uw badkamer met oog voor detail. Vraag vrijblijvende offertes aan en bespaar tot 40%!

badkamerrenovatie Beringen

Badkamerrenovatie Beringen

Staat u ook met tegenzin onder uw douche omdat u eigenlijk in een bad wil liggen? Of is uw kleine badkamer zodanig verouderd dat het totaal niet uw smaak is? Met een badkamerrenovatie in Beringen heeft u eindelijk de mogelijkheid uw droombadkamer te realiseren! Zelfs met een beperkt budget kunt u uw wooncomfort en -genot flink verhogen!

Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent renovaties. U leest hoe lang een renovatie duurt en welke mogelijkheden het renoveren biedt. Ook krijgt u meer informatie over de kosten van verschillende sanitaire installaties en krijgt tips om u op het verbouwen voor te bereiden.

De voordelen van onze werkwijze

Via onze service krijgt u de mogelijkheid om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken voor uw badkamerrenovatie. Maar waarom zou u dit doen? Vul snel het offerteformulier in en profiteer van de volgende voordelen:

  • u krijgt inzicht in de tarieven van badkamerspecialisten uit Beringen;
  • zo bepaalt u zelf welke badkamerspecialist u inschakelt;
  • en bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw verbouwing!

Gratis offertes vergelijken!

Werkzaamheden (*)Tegels te voorzien?

Sanitair te voorzien?

Gewenste termijn

Badkamer renovatie: de soorten

Badkamerrenovaties zijn in verschillende categorieën te verdelen. Zo kunt u een simpele renovatie al in 1 dag uitvoeren! Bij een grotere badkamerrenovatie gaat het om meer werk, zoals het betegelen van de wanden en vloer. Deze badkamerrenovatie neemt logischerwijze meer tijd in beslag. Ook kunt u er voor kiezen om een nieuwe badkamer te plaatsen.

Badkamerrenovatie in 1 dag

Wanneer we spreken van een kleine renovatie, dan heeft dat niets te maken met het formaat van de badkamer. Het heeft wél te maken met de omvang van de badkamerrenovatie.

Een eenvoudige renovatie houdt vaak in dat u de sanitaire installaties laat vervangen. Dit maakt verbouwen in slechts 1 dag mogelijk.

Hoewel het redelijk simpele aanpassingen zijn, heeft dit wel een groot effect op het gebruikersgemak. Denk eens aan hoeveel beter u uw dag start onder een luxe regendouche in plaats van de standaard, veel te kleine douchekop.

grote badkamerrenovatie

Grote badkamerrenovatie

In het geval van een grote badkamerrenovatie pakt men het groots aan. De sanitaire voorzieningen worden vervangen en laat u de wanden en vloer opnieuw betegelen. Alle sanitaire voorzieningen die nog in goede staat verkeren laat u zitten, om op die manier zoveel mogelijk op de kosten te besparen. Bij een grote badkamerrenovatie, waarbij u ook nieuwe badkamertegels, is het ook mogelijk de indeling om te gooien. Met een nieuw ontwerp kunt u alle ruimte optimaal benutten.

nieuwe badkamer

Nieuwe badkamer plaatsen

Een derde mogelijkheid is het plaatsen van een compleet nieuwe badkamer. In dat geval gaat het vaak om mensen in Beringen die hun badkamer willen verplaatsen. Bijvoorbeeld als de kleine badkamer zich op een onlogische plek in het huis bevindt. Ook als u de ruimte wilt vergroten is een nieuwe badkamer geen onverstandig besluit. Laat de ruimte ontwerpen door een badkamerspecialist uit Beringen, zodat u zeker weet dat overal aan gedacht wordt: van de verwarming tot aan de badkamerverlichting.

Wat kost een badkamerrenovatie?

U heeft met uw keuzes heel veel invloed op de kosten van de badkamerrenovatie. Behoudt u bijvoorbeeld dezelfde indeling en kiest u voor basis sanitaire installaties? Dan liggen de kosten gemiddeld tussen de €3.500,- tot €5.000,-. In het geval van een gemiddelde badkamerrenovatie kiest u voor iets meer luxe, laat u de vloer aanleggen met natuurstenen tegels en laat u een dubbele wastafel plaatsen. De gemiddelde kosten bedragen dan ongeveer €5.000,- tot €7.500,-. Afhankelijk van uw keuzes loopt de prijs op tot wel €10.000,-. Houd er rekening mee dat de arbeidskosten een groot deel van de totaalprijs zijn. Door te vergelijken bent u dus altijd verzekerd van het beste aanbod.

Prijstabel: kosten badkamerrenovatie

Type badkamerrenovatie Gemiddelde prijs*
Basic badkamer €3.500,- tot €5.000,-
Gemiddelde badkamer €5.000,- tot €7.500,-
Luxe badkamer €10.000,- of meer

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage, materiaal en btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis en gemakkelijk offertes aan.

Is er een premie voor badkamer renoveren?

Is uw woning minimaal 30 jaar oud? Dan komt u in aanmerking voor de renovatiepremie. De renovatiepremie houdt in dat u 20% of 30% van uw investering terugkrijgt in de vorm van een premie. Hoeveel u precies krijgt is afhankelijk van uw inkomen. Er zitten natuurlijk voorwaarden aan verbonden.

Zo moet u minimaal €2.500,- besteden en wordt de premie berekend over maximaal €3.750,-. Kost uw renovatie meer, dan heeft u over het overige bedrag geen premie uitgekeerd. Meer hierover leest u op vlaanderen.be. Komt u niet in aanmerking voor de renovatiepremie? Mogelijk biedt uw gemeente een lokale premie aan. Of dit in uw situatie het geval is, controleert u gemakkelijk op premiezoeker.be.

Badkamer renoveren; de werkwijze

Hoe de renovatie in z’n werk gaat, is natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden die u tijdens de badkamerrenovatie laat uitvoeren. In principe doorloopt de renovatie een aantal stappen. Allereerst het sloopwerk. Bij kleinere renovaties haalt de badkamer installateur de oude sanitaire installaties weg.

In het geval van een grote renovatie haalt hij ook alle tegels van de vloer. Wilt u de indeling omgooien, dan verplaatst de installateur op dit punt alle leidingen. De vloer bereidt hij daarna voor op de nieuwe tegels door het oppervlak te egaliseren, en als het tegelwerk gedaan is volgt de installatie van het toilet, de inloopdouche en de lavabo.

Welke opties zijn er bij een badkamerrenovatie?

Elke badkamerrenovatie in Beringen is uniek. Dat houdt in dat u zelf bepaalt welke werkzaamheden u uit laat voeren. Zo kunt u kiezen voor nieuwe badkamertegels, de installateur vragen uw toilet en ligbad te vervangen of zelfs een compleet nieuwe inrichting te ontwerpen. Omdat er zoveel keuze is, is het verstandig om een badkamerspecialist uit Beringen in te huren voor de badkamerrenovatie. Op die manier weet u zeker dat u niets vergeet.

badkamer in Beringen inrichten

Badkamer opnieuw inrichten

Bij nieuwe badkamers en bij een grote renovatie is het mogelijk om een nieuwe indeling te creëren. Dit betekent dat de badkamerspecialist de ruimte opnieuw gaat ontwerpen. Hierbij heeft u keuze in verschillende materialen, kleuren, sanitaire installaties en merken. De badkamerspecialist helpt u hierbij, zodat u zeker weet dat de ruimte volledig naar wens laat ontwerpen. Bovendien is de specialist uit Beringen bekend met verschillende manieren om zelfs de ruimte in kleine badkamers optimaal te benutten.

nieuwe badkamermeubels Beringen

Nieuwe badkamermeubels

Badkamermeubels hebben een grote invloed op de uitstraling van badkamers. Wilt u bijvoorbeeld een landelijke sfeer creëren, kies dan voor een ruim badkamermeubel met sierlijke kranen. Of kies voor een strak badkamermeubel in combinatie met een luxe badkamerkast. Het vervangen van de meubels kan, indien u hiervoor geen leidingen hoeft om te leggen, ook in 1 dag worden uitgevoerd. Op die manier transformeert u de sfeer met een eenvoudige badkamerrenovatie.

badkamervloer renoveren

Badkamervloer renoveren

De badkamervloer moet decoratief en comfortabel zijn. Kiest u bij de renovatie vloertegels met een antisliplaag? Of toch een kunststof vloer? Veel van onze klanten laten tijdens het renoveren van de badkamervloer vloerverwarming plaatsen. Dit bespaart stookkosten en het verhoogt uw comfort enorm. Bij het renoveren van de badkamervloer is de keuze enorm. Welke uitstraling u ook wilt creëren, er bestaat een passende keramische of natuurstenen vloertegel. Tip: let bij het renoveren van de badkamervloer én het sanitair ook op de rest van uw woning. Door één stijl aan te houden creëert u een strak en mooi geheel.

badkamer betegelen

Badkamer opnieuw betegelen

Een andere mogelijkheid is het opnieuw betegelen van de muren en de vloer. Keramische badkamertegels zijn in Beringen erg populair, omdat deze relatief voordelig zijn. Zo kunt u de ruimte tegen lage kosten toch opnieuw laten betegelen.

Wilt u juist een unieke sfeer creëren, kies dan voor natuurstenen tegels. Besteed het wel uit aan een ervaren installateur uit Beringen. Het is belangrijk dat het tegelen, het kitten en het voegen zodanig gebeurd, dat er geen lekkages ontstaan.

Badkamer verplaatsen naar een andere ruimte

Als badkamers niet op een logische plek in huis gevestigd zijn, dan is het mogelijk deze te verplaatsen. Houd er wel rekening mee dat niet iedere ruimte geschikt is als badkamer.

Zo is het in eerste instantie verstandig om te kiezen voor een kamer met een raam, zodat er voldoende ventilatie aanwezig is. Daarnaast moet de vloer van de betreffende ruimte sterk genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen.

In een gemiddeld bad past zo’n 300 tot 400 liter water. Dat komt al snel neer op een gewicht van 800 kilo!

Waarom een badkamerspecialist inschakelen?

Badkamer renoveren? Schakel een specialist uit Beringen in!

U bent verzekerd van vakkundige hulp tegen een scherpe prijs.

Gratis offertes aanvragen

Sanitair installatie Beringen

De sanitaire installaties hebben een grote invloed op het gebruikersgemak. Met een beperkt budget is het daarom voldoende om de installaties te vervangen, om zo het woongenot en -comfort flink te verhogen. Onder de sanitaire installaties vallen onder andere de lavabo en het toilet, maar ook zeker een bad of inloopdouche! Bepaal zelf welke installatie in uw nieuwe badruimte terecht komt. Heeft u bijvoorbeeld geen behoefte aan een ligbad? Laat dan een inloopdouche plaatsen! Of kies voor een ruim badkamermeubel als u zich met meerdere mensen wilt klaarmaken in de ochtend.

lavabo plaatsen

Lavabo plaatsen

Kiest u een enkele of dubbele lavabo in uw badkamer in Beringen? Wanneer meerdere personen tegelijkertijd de badkamer gebruiken, is het verstandig dat u meerdere lavabo’s laat plaatsen tijdens de renovatie. Tegenwoordig zien wij steeds meer opbouw wastafels. Deze wastafels hebben fraaie vormen en worden op de unieke badkamermeubels geplaatst. Wilt u de wastafels liever in de badkamermeubels bouwen? Dat is tevens mogelijk. Een inbouw wastafel geeft een strak effect. U heeft veelal de keuze uit de materialen: porselein, natuursteen, geëmailleerd staalplaat en composiet. De prijzen voor een lavabo variëren van ongeveer €400,- tot €800,-.

inloopdouche

Inloopdouche of douchecabine?

De badkamerrenovatie is een goed moment om uw huidige douche in Beringen te heroverwegen. Ondanks dat een douchecabine 100% waterdicht is, heeft het ook zo zijn nadelen. Veel mensen kiezen daarom tijdens de renovatie voor de installatie van een gelijkvloerse douche. Een inloopdouche voelt ruim aan en geeft geen beperkingen wat betreft de afmetingen. U stoot zich daarnaast nooit meer tegen de opstaande randen. De douche is klaar voor de toekomst: de inloopdouche is namelijk toegankelijk voor kleine kinderen én oudere mensen. Voor een douche betaalt u gemiddeld €600,- tot €1.900,-, afhankelijk van het model, het merk en de afmetingen.

Badkamermeubels plaatsen

Badkamermeubels zijn onmisbaar in badkamers. Dit geeft u de mogelijkheid om alle handdoeken, schoonmaakmiddelen of extra zeep en douchegel op te bergen. Als dit niet in zicht is, oogt de ruimte direct een stuk groter. De meubels zijn verkrijgbaar in tal van materialen, kleuren, formaten en merken. Hierdoor lopen de prijzen ook flink uiteen. De prijzen variëren van ongeveer €700,- tot €2.000,-. Zo is er altijd een badkamermeubel geschikt voor uw budget.

Ligbad plaatsen

Een ligbad is voor veel mensen in Beringen een belangrijk onderdeel van de badkamer. Wilt u ook graag een ligbad in uw huis laten plaatsen? Er is de keuze uit tal van formaten en afmetingen. Zo is een zitbad relatief voordelig. Ook is deze vaak kleiner van formaat, waardoor het een geschikte keuze is in een kleine badruimte. Wilt u profiteren van échte luxe? Kies dan voor een ligbad met bubbelbad functie.

Toilet installeren

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun staande toilet te vervangen met een hangend model. Dit ziet er mooier uit, de ruimte oogt een stuk groter én het schoonmaken van de badkamervloer is een stuk eenvoudiger! Laat het toilet installeren door een ervaren installateur uit Beringen, zodat u zeker weet dat de afvoer goed is aangesloten. Hiermee is de kans op lekkages en andere problemen een stuk kleiner.

toilet plaatsen Beringen

Wat kost het installeren van sanitair?

In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de kostprijzen voor de installatie van uw douche, bad of toilet. De prijs voor het verbouwen is natuurlijk afhankelijk van de installaties die u aanschaft.

Een eenvoudige douchecabine laat u al plaatsen vanaf €600,- terwijl het installeren van een uitgebreide stoomdouchecabine tot wel €1.900,- kan kosten. De prijzen in de onderstaande tabel zijn allen inclusief installatiekosten.

Houdt er rekening mee dat deze per installateur flink kunnen verschillen. Vergelijk daarom offertes, zodat u verzekerd bent van het beste aanbod.

Prijstabel: kosten sanitair installatie

Onderdeel van badkamerrenovatie Gemiddelde prijs*
Douche €600,- tot €1.900,-
Lavabo €400,- tot €800,-
Badkamermeubel €700,- tot €2.000,-
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Toilet €450,- tot €900,-
Kraan €150,- tot €450,-
Overige: sifons, leidingen, elektra etc. €150,- tot €350,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage, materiaal en btw. Voor exacte prijzen vraagt u gratis en gemakkelijk offertes aan.

Verouderde badkamer? Vervang goedkoop uw sanitair!

Een specialist uit Beringen installateert snel & vakkundig uw nieuwe sanitaire voorzieningen.

Gratis offertes ontvangen

Tips bij badkamerrenovatie

Gaat u binnenkort verbouwen? Hieronder staan een aantal tips waar u bij een verbouwing rekening mee kunt houden. Op die manier bent u verzekerd van het beste resultaat en bent u overal op voorbereid!
  • Houd bij het ontwerpen rekening met de toekomst. Douchen in een bad klinkt nu misschien niet als een verkeerd idee, maar mogelijk over 10 jaar wel. Kies daarom voor een ontwerp dat ook geschikt is voor als u ouder wordt.
  • Laat een ruimte ontwerpen die bij u past, maar niet te gewaagd is. Wilt u uw woning in de toekomst verkopen, dan heeft een knalrode badkamer minder waarde dan een tijdloze ruimte.
  • Zorg dat u een alternatieve doucheruimte hebt. Zeker bij een grote badkamerrenovatie neemt het verbouwen enkele weken in beslag.

Badkamer reparatie

Naast een verbouwing, is het ook mogelijk een badkamerspecialist uit Beringen in te huren voor een reparatie. Denk bij een reparatie bijvoorbeeld aan het vervangen van een beschadigde lavabo, het herstellen van voeg- of kitwerk dat beschadigd is geraakt of zelfs het vervangen van enkele badkamertegels. Een dergelijke reparatie klinkt misschien eenvoudig, maar het is belangrijk dat dit professioneel wordt uitgevoerd. Dit voorkomt namelijk lekkages en andere waterproblemen. Stelt u de reparatie te lang uit, dan is het goed mogelijk dat de schade in korte tijd flink oploopt.

Badkamer budgetvriendelijk renoveren

Er zijn verschillende manieren waarop u uw badruimte goedkoop kunt renoveren. Zo heeft u natuurlijk de keuze voor voordelige sanitaire voorzieningen. Een tweede mogelijkheid om te besparen, is door de ruimte slechts gedeeltelijk te betegelen. Tegenwoordig is er voldoende verf verkrijgbaar die geschikt is voor natte ruimtes, zoals badkamers. Dit bespaart u een hoop geld op de badkamertegels. De beste manier om te besparen op het renoveren, is door de prijzen van meerdere badkamerspecialisten in Beringen met elkaar te vergelijken.

Beschadigd voeg- of kitwerk of een scheur in de douchebak?

Vind de beste installateur uit Beringen voor een reparatie én bespaar tot wel 40%!

Vrijblijvende offertes
badkamerspecialist Beringen

Zelf doen of een badkamerspecialist inschakelen?

Twijfelt u of u de badkamerrenovatie uitbesteed aan een installateur uit Beringen? Het heeft zeker zijn voordelen om hiervoor een specialist in te huren. Zo is de verbouwing een stuk sneller afgerond en heeft u minder last van langdurige werkzaamheden. Ook bent u verzekerd van het beste resultaat. Twijfelt u? Hieronder staan 4 belangrijke voordelen van het inhuren van vakmannen uit Beringen.

  • De badkamerrenovatie wordt snel en vakkundig uitgevoerd.
  • U bent verzekerd van de beste kwaliteit en van de langste levensduur.
  • Het inhuren van een badkamerspecialist uit Beringen verkleint de kans op problemen of lekkages na de verbouwing enorm.
  • U profiteert van een verlaagd btw-tarief van 6% op de verbouwing.
kosten badkamer in Beringenverbouwen

Badkamerspecialist inhuren en besparen!

Bespaar tot wel 40% op uw badkamer verbouwing! Hoe? Door de prijzen van meerdere badkamerspecialisten uit Beringen met elkaar te vergelijken!

Kies de installateur met het beste aanbod en u bent altijd verzekerd van de beste prijs.

Wilt u binnenkort verbouwen? Of heeft u een reparatie die dringend uitgevoerd moet worden? Twijfel dan niet om het offerteformulier in te vullen.

Het aanvragen van offertes is volledig gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast. De specialisten uit Beringen helpen u graag verder met het ontwerpen van een andere inrichting, de installatie van sanitaire voorzieningen of het vervangen van het badkamermeubel.