Badkamer vernieuwen in Heusden-Zolder?


Vergelijk gratis offertes en bespaar direct op de prijs van uw renovatie!


Gratis - Vrijblijvend

Badkamerrenovatie Heusden-Zolder

Een badkamerrenovatie in Heusden-Zolder is de manier om de uitstraling, het comfort en de kwaliteit van uw badkamer te verbeteren. Zelfs met kleine aanpassingen creëert u relatief eenvoudig de badkamer van uw dromen: een badkamer installateur helpt u hierbij, zodat u zeker weet dat de ruimte praktisch is ingedeeld en het sanitair goed is aangesloten. Op zoek naar een vakman in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u tot 5 offertes van badkamerspecialisten in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies het bedrijf met de beste prijs!

Op deze pagina leest u alles wat u moet weten als u uw badkamer gaat renoveren. U vindt informatie over de mogelijkheden, de prijzen en leest hoe de renovatie in z’n werk gaat en waar u om moet denken. Tot slot geven we u handige tips voor als u liever zelf aan de slag gaat.

Badkamerrenovatie nodig?

Op zoek naar een goedkope specialist in badkamerrenovatie?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van badkamerspecialisten uit je regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van uw renovatie!

Voordelen van onze werkwijze

Dit zijn de grootste voordelen van onze gratis offerteservice:

 • U ontvangt meerdere offertes en krijgt zo een duidelijk beeld van de gemiddelde prijs van een badkamerrenovatie.
 • Door te vergelijken kiest u gemakkelijk de badkamerspecialist met het beste aanbod.
 • Uw besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!
 • Het vergelijken van offertes is gratis en bovendien zonder verplichtingen!


Wat is een badkamerrenovatie precies?

Een badkamerrenovatie in Heusden-Zolder bestaat uit verschillende werkzaamheden die de kwaliteit en de uitstraling van de badkamer verbeteren. Denk aan het vervangen van het sanitair, het vernieuwen van de badkamertegels en het plaatsen van nieuwe badkamermeubels. Hierdoor verhoogt het gebruikersgemak en stijgt de waarde van uw woning.

nieuwe badkamer Heusden-Zolder

Nieuwe badkamer Heusden-Zolder: welke stijl?

Wie een nieuwe badkamer laat plaatsen in Heusden-Zolder, heeft de keuze uit veel verschillende stijlen. Voor u een badkamerspecialist inschakelt, raden we u daarom aan om online te zoeken naar inspiratie en te achterhalen welke stijlen u mooi vindt. Een aantal populaire stijlen voor badkamers zijn:

 • Modern: veel lichte en contrasterende kleuren met strakke lijnen.
 • Landelijk: warmere kleuren en natuurlijke materialen. Veel open kasten en gezelligheid.
 • Minimalistisch: vooral witte kleuren en hele eenvoudige badkamermeubels.
 • Design: felle kleuren, hoogglans badkamermeubel en vaak opvallend sanitair in unieke vormen.

Uw badkamer vernieuwen? Vergelijk gratis offertes van specialisten bij u uit de buurt.

Hoeveel kost een badkamerrenovatie?

De prijs van een badkamerrenovatie hoeft niet heel hoog te zijn. Een totale renovatie, waarbij u kiest voor eenvoudig sanitair en keramische tegels, wordt al uitgevoerd vanaf €3.000,-.

Een gemiddelde badkamerrenovatie bestaat uit een inloopdouche, een dubbele wastafel en een ligbad. De badkamermeubels zijn iets luxer, maar u kiest nog steeds voor een relatief goedkoop merk. De totale kosten beginnen dan al vanaf €7.500,-. Gaat u echt voor een luxe badkamer, dan kunnen de kosten wel flink oplopen. Houd rekening met prijzen tussen de €12.500,- tot €25.000,-. Uiteraard hangt de prijs enorm af van het type sanitair, de tegels en de arbeidskosten.

Besparen op de kosten van een badkamerrenovatie? Vergelijk gratis offertes

Badkamerrenovatie prijs 2024

Wat?OmschrijvingGemiddelde prijs
Totale badkamerrenovatie:
basic
Bestaat bijv. uit:
– Eenvoudig eenpersoons ligbad met douchekop
– Wastafel
– Toilet
– Badkamermeubel en spiegel
– Basic keramische tegels voor vloer en wanden
Vanaf €3.000,-
Volledige badkamerrenovatie:
gemiddeld
Bestaat bijvoorbeeld uit:
– Inloopdouche
– 2 wastafels met spiegels
– Ligbad
– Toilet
– Iets luxere afwerking voor vloeren en wanden (dan bij basic)
Vanaf €7.500,-
Badkamerrenovatie van a to z:
luxe
Bestaat bijvoorbeeld uit:
– Grote inloopdouche
– Dubbele wastafel
– Meerdere badkamermeubels
– Toilet
– Luxe ligbad / whirlpool
– Luxe afwerking van vloer en wanden
Vanaf €12.500,- tot €25.000,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per badkamerspecialist verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.


Badkamer renoveren in Heusden-Zolder tegen de laagste prijs?

Vind snel de specialist met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken!

Badkamerrenovatie: voor en na

badkamer voor en na

Wat beïnvloedt de prijs?

Houd er rekening mee dat de prijs van de badkamerrenovatie afhangt van de werkzaamheden die u laat uitvoeren en het sanitair dat u hierbij gebruikt. Daar komt nog bij dat de arbeidskosten per bedrijf verschillen: elke vakman bepaalt namelijk zijn eigen tarief! Wilt u zeker weten wat het gaat kosten om uw badkamer in Heusden-Zolder te renoveren, dan raden we u aan om hiervoor prijsoffertes op maat aan te vragen: dat kan gemakkelijk via onze gratis offerteservice.

Hieronder leest u welke factoren de totaalprijs beïnvloeden, en op welke wijze u zelf invloed heeft op de kosten.1. Totale of kleine badkamerrenovatie?

De staat van de huidige badkamer en de soort badkamerrenovatie speelt een grote rol als het aankomt op de prijs. Is uw badkamer verouderd en wilt u een totale badkamerrenovatie uitvoeren? Dan bent u uiteraard duurder uit dan wanneer u een kleine badkamerrenovatie zonder breken uitvoert.

Een kleine badkamerrenovatie met standaard sanitair wordt al uitgevoerd vanaf €3.000,-. Kiest u voor een totale renovatie met breekwerk en luxe sanitair, houd dan rekening met kosten vanaf €12.500,-, afhankelijk van de afmetingen van de ruimte.

2. Tarief van de badkamerspecialist in Heusden-Zolder

Elke badkamerspecialist in Heusden-Zolder bepaalt zijn of haar eigen tarief. Gemiddeld liggen de arbeidskosten voor een renovatie rond de €1.000,- tot €2.900,-. Huurt u een aannemer in voor de badkamerrenovatie, dan heeft u vaak ook andere specialisten nodig: een schilder, voor het schilderen van het plafond bijvoorbeeld, of een loodgieter om de leidingen te verplaatsen.

Het uurloon voor een loodgieter ligt, inclusief materiaal, tussen de €20,- tot €60,-. Een stukadoor betaalt u gemiddeld €20,- tot €50,- per uur en voor het schilderwerk kunt u rekening houden met een uurloon tussen de €30,- tot €40,-.

3. Type sanitair

Het sanitair dat u gebruikt bij uw badkamerrenovatie in Heusden-Zolder heeft ook een grote invloed op de totaalprijs! Zo is er standaard sanitair dat prima is als u een klein budget hebt. Maar hebt u een ruimer budget, dan is luxer sanitair een goede investering. De prijzen lopen uiteen:

 • Ligbad: een standaard zit- of ligbad kost ongeveer €1.300,-. Kiest u voor een luxe spabad of whirlpool, houd dan rekening met prijzen vanaf €3.500,-.
 • Douchecabine: een basis douchecabine met douchebak en mengkraan laat u al plaatsen vanaf €1.100,-.
 • Inloopdouche: de prijzen van een inloopdouche beginnen vanaf €1.100,- en lopen op afhankelijk van de douchewand en het soort douchekop.
 • Wastafel/lavabo: houd rekening met prijzen rond de €600,-. Voor een enkele wastafel liggen de kosten iets later, rond de €250,- tot €300,-.

Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief de btw en de montagekosten, wilt u de exacte kosten weten? Vraag dan gratis offertes aan!

badkamer renoveren Heusden-Zolder

Badkamer renoveren Heusden-Zolder: hoe werkt het?

Ik wil mijn badkamer renoveren in Heusden-Zolder, hoe gaat de badkamer installateur te werk? In principe verloopt de renovatie aan de hand van 5 stappen: het opstellen van het ontwerp, het breekwerk gevolgd door het verplaatsen van de leidingen, het betegelen en uiteindelijk de installatie van het sanitair.

Hieronder leest u stap voor stap wat een badkamerrenovatie inhoudt. Wilt u de hulp van een badkamerspecialist? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!1. Planning en ontwerp

Stap 1: de planning en het ontwerp. Dit gaat natuurlijk volledig in overleg met u, zodat de plannen voldoen aan al uw wensen. In een eerste gesprek inventariseert de badkamerspecialist al uw wensen en zet deze om in een praktisch en stijlvol ontwerp. Bij het inrichten van de badkamer houdt hij onder meer rekening met:

 • Een praktische indeling
 • Het gewenste sanitair
 • De materialen
 • Kleurgebruik
 • Uw budget

Hij zet eventueel de plannen om in een 3D-ontwerp, zodat u een duidelijk beeld krijgt van uw nieuwe badkamer. Een vakman komt nog bij u langs om de badkamer op te meten, zodat hij er zeker van is dat alles past. Wanneer u het badkamerontwerp goedkeurt spreekt u een datum af waarop de werkzaamheden van start gaan.

2. Oude badkamer leegmaken

Op de afgesproken datum komen de vakmannen bij u langs voor de volgende stap in het proces. Het breekwerk. Het is handig als u zelf alle spullen al uit de badkamer hebt gehaald, zodat ze direct aan de slag kunnen. Ze verwijderen de badkamermeubels, het sanitair en verwijderen de tegels. Voor uw huis staat een container waarin al het puin wordt verzameld: dit wordt aan het einde van de renovatie voor u afgevoerd. Zo blijft u nergens mee zitten!

Het breekwerk lijkt misschien agressief, maar wordt in werkelijkheid heel zorgvuldig gedaan. De vakmannen proberen het oppervlak onder de tegels niet te beschadigen, zodat dit niet opnieuw geëgaliseerd hoeft te worden. Dit scheelt veel tijd, moeite en uiteraard: geld.

3. Controle en eventueel verleggen van afvoer, leidingen en elektra

Wanneer de badkamer helemaal leeg is, volgt het verplaatsen van de leidingen en afvoeren. Dit is nodig als u de indeling van de badkamer omgooit of als u extra sanitair, zoals een ligbad of toilet, wilt plaatsen. Naast het verplaatsen van de leidingen, kijkt de vakman ook naar de kwaliteit. Mocht er tijdens de controle opvallen dat leidingen flink verouderd zijn, dan zal de vakman aanraden om deze ook direct te vervangen. Zo voorkomt u mogelijke lekkages en andere problemen in de toekomst!

Laat u ook nieuwe verlichting plaatsen? Voor het plaatsen van spotverlichting is het ook nodig om de elektra te verleggen. De vakman werkt dit netjes weg in de muur en in het plafond, zodat er straks na het betegelen van de badkamer niks meer zichtbaar is.

renoveren badkamer Heusden-Zolder

4. Nieuwe vloer en wanden

Nu is het tijd om de wanden en de vloer opnieuw af te werken. Hiervoor heeft u de keuze uit meerdere opties:

 • Badkamertegels: dit is nog altijd de meest gekozen optie. Keramische tegels zijn verkrijgbaar vanaf €9,- per m² en zijn daarmee een goedkope optie. Bovendien is er veel keuze wat betreft kleur en design, zodat u gemakkelijk iets kiest dat past bij de gewenste stijl.
 • Wandpanelen: tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor wandpanelen. Dit zijn panelen van kunststof die ook over een bestaande tegelmuur geplaatst kunnen worden. Ze zijn volledig waterdicht, dus u hoeft niet bang te zijn voor lekkages. Panelen geven vaak een ruimtelijke sfeer omdat er geen zichtbare voegen zijn. De panelen zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs.
 • Beton ciré: voor een stoere betonlook is beton ciré of mortex een goed alternatief. Dit pleisterwerk met cement is geschikt voor badkamerrenovaties in Heusden-Zolder, omdat het volledig waterdicht is. Het past heel goed bij een industriële badkamer.

5. Plaatsen van sanitair

Nu de wanden en vloer netjes zijn afgewerkt, volgt de afwerking: het plaatsen van het sanitair. De vakman sluit de waterafvoer en -toevoer aan en checkt of er geen lekkages zijn. Daarna kit hij alle randen en naden dicht voor een compleet waterdicht resultaat. Hierna is uw nieuwe badkamer klaar voor gebruik!


Badkamer verbouwen in Heusden-Zolder? Vind een goedkope badkamerspecialist!

Vergelijk gratis offertes en kies zo de vakman met de scherpste prijs.
Gratis offertes vergelijken!

Opties bij een badkamerrenovatie in Heusden-Zolder

Bij een badkamerrenovatie in Heusden-Zolder zijn er tal van mogelijkheden. Een badkamerspecialist denkt met u mee, zodat u zeker weet dat de gerenoveerde badkamer voldoet aan al uw wensen.

Wat zijn de mogelijkheden?

 • Nieuwe badkamermeubels: een wastafel met opbergruimte en extra kasten zorgt ervoor dat de ruimte er netjes en verzorgd uitziet. Dit geeft een ruimtelijk effect en geeft bovendien rust.
 • Nieuwe indeling: door te schuiven met het sanitair creëert u misschien extra ruimte die u goed kunt gebruiken. De vakman denkt mee aan een praktische indeling.
 • Ventilatie verbeteren: heeft u een badkamer zonder raam? Dan is het belangrijk om na te denken over de ventilatie. Door tijdens de renovatie een mechanisch ventilatiesysteem te plaatsen voorkomt u dat condensatievocht blijft hangen en schimmelplekken veroorzaakt.
 • Badkamerverlichting: een goede verlichting is belangrijk, omdat u hier de dag begint. Steeds meer mensen kiezen voor spotverlichting in het plafond. Sluit deze aan met een dimmer, en u creëert zelf de gewenste sfeer in de badkamer.
 • Verwarming: als u toch al de badkamer verbouwt, is het plaatsen van vloerverwarming een kleine extra moeite. Hier gaat u geen spijt van krijgen: zodra u de warme douche uitstapt voelt de vloer heerlijk warm aan: geen koude voeten meer! Is vloerverwarming een te grote investering? Dan is ook een designradiator een mogelijkheid!
 • Totaalrenovatie: een badkamer in Heusden-Zolder renoveren van A tot Z. Dit wordt ook gedaan als de badkamer verplaatst wordt of als u de bestaande ruimte vergroot.

Hieronder leest u meer over een aantal populaire mogelijkheden bij het renoveren van badkamers. Op zoek naar een badkamerspecialist? Vergelijk gratis offertes!

opties badkamerrenovatie Heusden-Zolder

Verplaatsing van de badkamer

We zien steeds vaker dat mensen hun badkamer tijdens de badkamer verplaatsen. Dit is een goed idee als u een extra slaapkamer heeft, waar u iets meer ruimte heeft. Deze verplaatsing gebeurt vaak bij een badkamer onder een schuin dak: in een kamer met rechte muren hebt u iets meer ruimte om de indeling aan te passen.

Bij het verplaatsen van de badkamer moet u er wel rekening mee houden dat u de vloer mogelijk moet verstevigen. De vloer moet namelijk wel sterk genoeg zijn om alle sanitair en tegels te kunnen dragen.

Populaire keuze: inloopdouche

Een populaire keuze is het plaatsen van de inloopdouche. Een inloopdouche geeft de ruimte een open en ruimtelijke uitstraling. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een glazen douchewand, maar met een betegelde douchewand wordt de inloopdouche volledig geïntegreerd in de ruimte.

Hoe groot de inloopdouche wordt, bepaalt u zelf. U heeft daarnaast de keuze tussen douchen op de tegelvloer of op een douchebak. Kiest u voor een inloopdouche met douchebak, dan is het ook mogelijk om deze op hetzelfde niveau te leggen als de vloer, zodat er geen instap is.

Renovatie speciaal voor senioren

Bij senioren van 65 jaar en ouder is het belangrijk om de badkamer aan te passen voor een groter gebruiksgemak. Ouderen die slecht ter been zijn moeten ook zelfstandig gebruik kunnen maken van de badkamer.

Een aantal voorbeelden van werkzaamheden die de badkamer geschikt maakt voor senioren:

 • Ligbad vervangen door een inloopdouche met lage instap.
 • Een seniorenbad of instapbad plaatsen.
 • Een hoog toilet plaatsen, zodat senioren minder ver hoeven te bukken.
 • Steunarmen plaatsen bij het toilet en het bad, zodat senioren makkelijker opstaan.

Kleine badkamer renoveren

Een kleine badkamer renoveren in Heusden-Zolder? Er zijn steeds tal van mogelijkheden! Als u niet goed weet wat mogelijk is, dan raden we aan de badkamer te laten ontwerpen door een vakman. Hij kijkt naar nieuwe manieren om uw kleine badkamer in te delen, waardoor er misschien meer mogelijkheden zijn dan waar u aan denkt.

Door het sanitair iets te verplaatsen ontstaat er misschien voldoende ruimte voor een ruime inloopdouche in plaats van uw kleine douchecabine. En door de ruimte die u hebt goed te gebruiken, kunt met hoge kasten extra opbergruimte realiseren. Door uw spullen uit het zicht op te bergen oogt de kleine badkamer een stuk groter.

badkamerrenovatie ontwerp Heusden-Zolder

Waar op letten bij een badkamerrenovatie?

Gaat u binnenkort uw badkamer renoveren in Heusden-Zolder? Er zijn dan een paar aandachtspunten om rekening mee te houden. Zo kunt u zich goed voorbereiden op de renovatie!

 • Waar gaat u douchen tijdens een badkamerrenovatie? U kunt vragen of u tijdelijk terecht kunt bij buren, vrienden of familieleden. Een alternatief is het huren van een tijdelijke douchecabine, deze plaatst u in de keuken, slaapkamer of zelfs buiten. Een totale renovatie neemt ongeveer twee weken in beslag, dus voor die duur heeft u een alternatieve doucheruimte nodig.
 • Benut de ruimte die u hebt: zeker in kleine badkamers is dit van belang. Werk bijvoorbeeld in de hoogte en benut zo de ruimte die nu ongebruikt blijft. Denk aan hoge opbergkasten of planken boven uw ligbad om alle zeep en handdoeken op te bewaren.
 • Kies de juiste tegels: ergens goedkoop een restpartij tegels gekocht? Ga eerst na of deze tegels geschikt zijn voor de badkamer. De R-waarde geeft aan hoeveel grip een tegel heeft: hoe hoger deze waarde, hoe kleiner de kans op uitglijden. Voor een badkamer heeft u tegels met een R-waarde tussen 12 en 13 nodig.
 • Gebruik een waterontharder: als u budget overheeft, dan is het slim om te investeren in een waterontharder. Deze haalt de kalk uit het water, wat het onderhoud in de badkamer een stuk gemakkelijker wordt. U heeft geen last meer van kalkvorming op de douchekop, in het toilet en op tegels.

Benieuwd naar de prijs van een badkamerrenovatie? Vergelijk gratis offertes!

Premie voor badkamerrenovatie?

Als u investeert in renovatiewerken in de badkamer, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een premie: hiermee krijgt u een deel van de kosten weer terug!

Is uw huis minimaal 30 jaar oud? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Hiermee krijgt u 20% of 30% van de investering weer terug. De totale premie wordt berekend over maximaal €3.750,-.

Moet u noodgedwongen aanpassingen doen vanwege uw leeftijd of de leeftijd van een gezinslid? In dat geval komt u in aanmerking voor aanpassingspremie. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat u of uw gezinslid 65 jaar of ouder is. Op vlaanderen.be leest u meer over de premiemogelijkheden bij het renoveren van uw sanitair.

Op deze pagina vindt u meer informatie over premies voor badkamerrenovaties.


Besparen op de prijs van de badkamerrenovatie?

Vraag gratis offertes aan en vind het bedrijf met het beste aanbod: u bespaart tot 40%!
Gratis offertes vergelijken!

Doe-het-zelf

Hieronder geven we u een paar praktische tips voor als u zelf aan de slag wilt met het renoveren van uw badkamer.

 • Mist u belangrijk gereedschap? Kijk eens of u dit kunt huren in plaats van kopen, zo bespaart u uzelf hoge kosten.
 • Geen ervaring in één van de onderdelen van de renovatie? U kunt er ook voor kiezen om alleen een vakman in te huren voor het betegelen, het aanleggen van de elektra of het verleggen van de leidingen en de rest zelf uitvoeren.
 • Koop eerst nieuw sanitair voordat u het oude sanitair verwijdert en afvoert. Soms zit er een lange levertijd op sanitair, waardoor u extra lang zonder badkamer zou zitten. Wacht dus met renoveren tot alle onderdelen binnen zijn.
 • Maakt een goed plan en meet alles twee keer op: u zult niet de eerste zijn bij wie een ligbad ineens toch net niet past en u daardoor uw plan moet omgooien. Maak een duidelijke plattegrond op maat en kijk of al het sanitair op de juiste plek past.

Is het zelf renoveren van de badkamer niet aan u besteed? Vergelijk gratis offertes en schakel een ervaren specialist in!


Recent aangevraagde badkamerrenovatie offertes:


Nieuwe badkamermeubels in Hasselt
Totale badkamerrenovatie in Beringen
Ventilatie verbeteren in Sint Truiden
Verplaatsen badkamer in Genk
Inloopdouche plaatsen in Maasmechelen
Ligbad vervangen in Lommel
Kleine badkamerrenovatie in Bilzen
Renoveren badkamer in Huisden-Zolder

3 redenen om een badkamer installateur in Heusden-Zolder te benutten

 • Met de hulp van een badkamerspecialist in Heusden-Zolder zijn de werkzaamheden zo snel mogelijk afgerond en hoeft u zich niet onnodig lang in een tijdelijke doucheruimte te wassen.
 • U krijgt een persoonlijk advies met betrekking tot kleur, sanitair en materialen, zodat u zeker weet dat de ruimte aan al uw wensen voldoet.
 • Als u een badkamerspecialist inschakelt voor uw renovatie, komt u in aanmerking voor een premie.

badkamer installateur Heusden-Zolder

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Besparen op uw badkamerrenovatie in Heusden-Zolder? Maak gebruik van onze gratis offerteservice: start nu uw gratis offerteaanvraag en u ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van meerdere specialisten in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies zo voor het bedrijf met het beste aanbod: u bespaart eenvoudig tot wel 40% op de kosten! De offerteaanvraag is gratis en bovendien helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken!